Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen. Kiehl’s. Reden genoeg om even in hun assortiment te duiken. En ik kan je vertellen. Dat is niet al te best.. De producten van Kiehl’s zitten niet effectief verpakt. Waardoor actieve ingrediënten verloren daarnaast. Verder bevatten de producten ook veel irriterende ingrediënten. In deze blog vertel ik je meer over Kiehl’s.
Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder! Of bekijk hier mijn Instagram story over Kiehl's terug!
Kiehl’s review
Op Instagram heb ik al meerdere story’s over dit merk geplaatst. Vooral, omdat Kiehl’s nog steeds als iets fantastisch wordt aangeprezen door veel ‘influceners’. En ik het merk helemaal niet zo fantastisch vind. In tegendeel zelfs. Veel formuleringen zijn om te huilen....
Er zijn inmiddels van veel cosmetische ingrediënten bekend dat ze huidallergieën uitlokken. Je noemt deze stoffen ook wel allergenen. Deze allergenen stoffen worden door artsen, vaak dermatologen, gebruikt bij zogeheten plakproef testen. Een allergie test, waarbij er met opzet pleisters met allergenen op de huid worden geplakt. Om zo te achterhalen waar de huid allergisch op reageert.
Ik hoor je denken, oké maar wat heeft dit met Kiehl’s te maken? Nou, het merk schrijft overal op hun website dat de producten door dermatologen worden geadviseerd. Ze hebben zelfs een aparte 'Dermatologist solutions' verkooppagina. Met daarop producten die door dermatologen zijn ontwikkeld. Maar vrijwel alle Kiehl’s producten bevatten allergenen stoffen? En ik denk niet dat dermatologen deze stoffen graag terug zien in cosmetica... Reden genoeg voor een Kiehl's review!
Kiehls Clearly Corrective brightening smoothing cream review
Allereerst deze Clearly Corrective Brightening Smoothing cream. Wat de crème belooft, is: onmiddellijke glans, hydratatie en verlichting van pigmentvlekjes. Ik kan je vertellen dat deze crème dit helaas nooit zal waarmaken. Wat je hiervoor nodig hebt zijn namelijk actieve ingrediënten. En die ontbreken in deze crème.
Er zitten bijvoorbeeld geen pigment remmende ingrediënten in. En ook geen antioxidanten of andere ingrediënten die kunnen beschermen tegen pigmentvorming. Wat er wel in zit is lavendel olie. Een ingrediënt die in combinatie met zuurstof huidveroudering in de vorm van rimpels en pigmentvlekken veroorzaakt. Oftewel, het tegenovergestelde van wat de crème je beloofd.
Ook zit er propleyne glycol in. Dit geeft bij veel mensen huid irritatie. En hier blijft het niet bij, want zelfs de hydraterende ingrediënten ontbreken in deze “hydraterende” crème. Het product bestaat zelfs voor het grootste deel uit uitdrogende alcohol. Kortom, deze creme is niet het proberen waard!
Kiehl’s Super Multi Correctieve cream review
Volgens de product omschrijving pakt deze Kiehl’s multi corrective cream de zeven tekenen van huidveroudering aan. Het zou de huidelasticiteit en huidtextuur verbeteren. Rimpels en fijne lijntjes verminderen. De huid laten stralen, egaler maken, verstevigen en liften. Allemaal veelbelovende beloftes. Beloftes die eigenlijk geen één crème kan waarmaken. Maar al helemaal geen crème die in een potje verpakt zit.
Je kunt je huid namelijk wel degelijk beschermen tegen veroudering. Door antioxidanten te smeren. Maar deze antioxidanten zijn heel gevoelig voor licht en zuurstof. Ze overleven daarom alleen in crèmes die verpakt zitten in luchtdichte pompjes of tubes. Niet in potjes, zoals de Kiehl’s crème. Je hebt er daarom helaas niets aan.
Daarnaast wordt de crème geadviseerd aan de gevoelige huid. En ook hier ben ik het absoluut niet mee eens. De crème zit namelijk vol met problematische geurstoffen. Die je juist niet zou moeten smeren op de gevoelige huid. Eigenlijk zou geen één huidtype het moeten opsmeren.
Kiehls Ultra Facial cream review
Ook de Kiehl’s Ultra Facial cream zie ik vaak voorbij komen op social media. Reden genoeg voor een Kiehl’s Ultra Facial cream review dus. Wat meteen opvalt, is dat ook deze crème in een potje zit. Dan kan de crème eigenlijk al weinig voorstellen, omdat veel actieve ingrediënten niet in potjes overleven.
Als ik verder de ingrediëntenlijst bekijk, zie ik wel een aantal voedende stoffen terugkomen. Waaronder: abrikozenpitolie, squalene, rijstolie en olijfolie. Wat het een fijne crème maakt voor de droge huid. Alleen is het zo dat deze oliën, en met name de antioxidanten uit deze oliën, slecht tegen zuurstof en licht kunnen. Ze zullen hun werking in deze crème daarom snel verliezen.
Zonde, want dit is vrijwel de enige Kiehl’s crème zonder geurstoffen. Als ze de crème in een pompje of flesje hadden verpakt, was het gewoon een goed product geweest!
Kiehl’s Ultra Facial cleanser review
Ook mijn Kiehl’s Ultra Facial cleanser review is alles behalve positief. En dat komt vooral door het eerste ingrediënt op de ingrediëntenlijst: Sodium Laureth Sulfate. Een agressief reinigende stof, die de bovenste huidlaag uitdroogt en beschadigt. Je ziet deze stof ook veel terug komen in shampoos. En zelfs dan zorgt het bij veel mensen voor problemen. Laat staan als je je gezicht ermee reinigt.
Om toch nog even positief af te sluiten: de Kiehl’s Ultra facial cleanser is wél de meest huidvriendelijke reiniger uit het Kiehl's assortiment. Dit komt vooral, omdat de reiniger vrij is van irriterende geurstoffen en plantextracten. En dit zijn de andere reinigers niet.
Kiehl’s Blue herbal cleanser review
And last but zeker not least, deze Blue herbal cleanser van Kiehl’s. Het product belooft je huid op een niet-uitdrogende manier te reinigen. Daarnaast zegt het product vooral effectief te zijn voor de acne huid. Maar één ding is zeker. Geschikt voor de acne huid is deze reiniger absoluut niet!
Er zitten namelijk ingrediënten in die acne klachten juist triggeren. Voorbeelden van dit soort ingrediënten zijn: alcohol, propelyne glycol, geurstoffen, essentiële oliën en sulfaat. Naast deze slechte ingrediënten, bevat de crème geen ingrediënten die de acne klachten wél kunnen aanpakken. Ook deze reiniger zou ik daarom niet aanschaffen.
Kiehl’s Midnight recovery concentrate review
Volgens de Douglas en Bijenkorf is deze Kiehl's midnight recovery concentrate een echte bestseller. Zelf begrijp ik dit niet. Het product zit namelijk echt bom vol irriterende geurstoffen. Van de in totaal 26 ingrediënten die het Kiehl’s midnight recovery concentratie serum bevat, zijn 19 ingrediënten slecht voor je huid. Niet normaal toch?
Dit zijn bijna allemaal geurstoffen. Waaronder ook weer lavendel olie. Wat juist bijdraagt aan veroudering in plaats van huidverjonging. De huid wordt dus niet soepeler, gladder en stralender. Zoals de olie beloofd. Maar ouder.
Gelukkig wordt de olie voor de nacht geadviseerd, want verschillende geurstoffen zijn lichtgevoelig. Dit betekent dat er een reactie ontstaat als ze worden blootgesteld aan zonlicht. Met als gevolg onzichtbare schade op korte termijn. En zichtbare schade (huidveroudering) op lange termijn.
Wil je toch een huidolie smeren? Gebruik dan liever een 100% plantaardige, koudgeperste olie. Deze oliën zitten namelijk van nature vol met krachtige antioxidanten. En misschien wel nog belangrijker: ze bevatten geen schadelijke ingrediënten. Meng dan bijvoorbeeld twee druppels olie door je dagcrème. Op die manier verbeter je de huidhydratatie én bescherm je je huid tegen veroudering.
Hieronder heb ik twee fijne oliën gezet:
- Deze jojoba olie - normale tot vette huid
- Deze kukui olie - normale tot droge huid
Kiehl’s Nightly Refining Micro-peel concentrate review
Een ander populair Kiehl’s serum is de Nightly Refining Micro peel concentrate. Het is een nachtserum dat volgens het merk huidvernieuwing zou versneller. En zo ook een stralendere, gladde en jongere huid creëren. Het serum staat zelfs op de zogeheten Kiehl's ‘Dermatologist solutions’ pagina. Maar ik weet zeker dat er weinig dermatologen zijn die dit serum zouden adviseren.
Het serum bevat namelijk een onwijs hoge concentratie gedenatuurde alcohol. Dit is een alcohol die je huid uitdroogt en irriteert. En langdurige irritatie, zorgt weer voor veroudering. De claim dat dit serum huid verjongend zou werken, wordt hiermee meteen tegengesproken.
Daarnaast bevat het serum ook nog een relatief hoge concentratie van het ingrediënt HEPES. Deze stof zorgt in combinatie met zuurstof voor huidveroudering. Ook niet echt een handige stof om in een anti-age serum te stoppen dus.
Kiehl’s Masker review
Naast een Kiehl's dagcrème, reiniger, serum en toner, kun je bij dit merk ook terecht voor een Kiehl's masker. Ik ben zelf geen groot fan van gezichtsmaskers. Vooral, omdat een masker niet anders is dan een gezichtscrème. En je het vaak maar kort op je gezicht laat zitten.
Maar ook omdat veel gezichtsmaskers het tegenovergestelde doen, als wat ze beloven. Namelijk: de conditie van je huid verslechteren in plaats van verbeteren. En daar is vrijwel ieder Kiehl’s masker een voorbeeld van. Hieronder kun je per Kiehl’s masker lezen of het wel of niet de moeite waarde is:
- Avocado Nourishing Hydration Kiehl's masker: zou ik niet kopen. Het bevat goede stoffen, maar ook een aantal irriterende ingrediënten, als: limonene en citroenschil olie.
- Turmeric Cranberry Seed Energizing Radiance Kiehl's masker: zou ik niet kopen. Het bevat namelijk zwaar irriterende stoffen, als: eucalyptus, menthol en pepermunt.
- Ginger Leaf Hibiscus Firming Kiehl's masker: zou ik niet kopen. Het bevat een aantal goede stoffen, zoals shea butter, glycerine en amandelolie. Maar ook veel irriterende stoffen, als: lavendel olie, rozen extract, hibiscus en basilicum.
- Rare Earth Deep Pore Cleansing Kiehl's masker: in tegenstelling tot de maskers hierboven, kan ik dit Kiehl’s masker wél aanraden. Het is namelijk vrij van irriterende stoffen. Ik vind het masker vooral geschikt voor de vette huid, omdat het een hoge concentratie kaoline bevat. Een klei wat overtollig talg absorbeert.
- Calendula & Aloe Soothing Hydration Kiehl's masker: zou ik niet kopen. Het bevat een hoge concentratie propelyne glycol. Een cosmetisch ingrediënt waar veel mensen overgevoelig op reageren. Daarnaast zie ik nog meer irriterende ingrediënten, als rozemarijn extract, hedera helix extract en Ivy extract.
- Ultra Facial Ultra Facial Overnight Hydrating Kiehl's masker: zou ik niet kopen. En dat is puur door de hoge concentratie propelyne glycol. Als ze dit ingrediënten uit het Kiehl’s masker hadden gehaald, was het een prima masker geweest.
- Sunflower color preservering deep recovery Kiehl's masker: zou ik ook niet kopen. Het bevat een hoge concentratie parfum, wat contacteczeem kan veroorzaken. Ook zie ik maar weinig effectieve ingrediënten terugkomen in de ingrediëntenlijst.
Misschien vind je dit ook interessant!
Wil je graag een gezichtsmasker gebruiken, maar liever geen Kiehl’s masker meer? Dan is mijn blog: 'Gezichtsmasker goed of slecht?’ misschien interessant! Hierin vertel ik over de zin en onzin van gezichtsmaskers. En vind je recepten hoe je gezichtsmaskers zelf kunt maken. Of bekijk hier mijn Top 5 beste gezichtsmaskers.
Benieuwd welke cosmetica merken je nog meer beter kunt laten staan? En welke producten je juist met een gerust hart kunt opsmeren? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter kunt skippen. Liever weten welke producten je wél moet smeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina of bekijk mijn overige reviews!
Mitzy
op 29 Jul 2023Luus van Eck
op 31 Jul 2023D. Schuurman
op 14 Feb 2024