Biodermal review
14 juni 2024 
9 min. leestijd

Biodermal review

Gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, zonbescherming, zelfbruiners, Biodermal verkoopt het allemaal. Een deel van deze producten vind ik er goed uit zien en adviseer ik daarom ook in mijn adviezen. Maar er zijn ook producten die ik afraad. In deze Biodermal review vertel ik er alles over!

Samenvatting Biodermal review

Hieronder heb ik alle producten uit mijn Biodermal review op een rijtje gezet. Producten met een kruisje zou ik zelf niet kopen en producten met een vinkje wel. Veel van deze producten gebruik ik zelf ook. Mocht je de reden hierachter willen weten, dan kun je via de inhoudsopgave (bovenin het scherm) op het desbetreffende product klikken! Ook geef ik bij de meeste producten met een kruisje een aantal betere alternatieven. Meer tips? Volg Sproet op Instagram of stel je vraag onderaan de blog!

✔ Biodermal zonnebrand crème
✔ Biodermal zonnebrand fluïde
✔ Biodermal sun kissed lotion
✖ Biodermal glow serum
✔ Biodermal puistjes en onzuiverheden crème
✖ Biodermal anti age dagcreme
✔ Biodermal Sensitive Balance crème
✖ Biodermal P CL E crème
✖ Biodermal P CL E olie
✖ Biodermal littekencrème

biodermal review

Biodermal zonnebrand review (gezichtscrème)

Er zijn twee Biodermal zonnebrandcrèmes voor het gezicht waar ik groot fan van ben, waaronder deze Biodermal Sensitieve zonnebrandcrème. De reden dat ik deze zonnebrand zo goed vind, en zelf inmiddels ook al jaren gebruik, is vooral vanwege de krachtige zonnefilters. Die zelden irritaties uitlokken en ook niet snel onstabiel worden. Oftewel ze behouden goed hun functie.

Naast deze zonnefilters bevat de zonnebrand ook nog behoorlijk wat voedende ingrediënten. Zo zijn onder andere: glycerine (huideigen stof), diglycerine, propanediol, canola-olie en vitamine E toegevoegd. De toevoeging van glycerine maakt het een extra fijne zonnebrandcrème voor de normale tot droge huid, omdat deze stof in staat is het vochtgehalte van de huid te verbeteren.

Verder is de zonnebrand vrij van uitdrogende alcohol, parfum en geurstoffen. Wat het eigenlijk een geschikte optie maakt voor vrijwel ieder huidtype. Ook de (extreem) gevoelige huid. Maar de formule sluit vooral goed aan op de normale tot droge huid. Kortom, een dikke tip! Ook prima te combineren als je make up draagt.

biodermal review

Biodermal zonnebrand review (fluïde)

Naast de zonnebrandcrème hierboven is ook mijn Biodermal review over de zonnebrand fluïde positief. De naam van het product zegt het eigenlijk al; het gaat niet om een zonnebrandcrème maar om een vloeibare structuur. Dit heeft als grote voordeel dat de zonnebrand vrij dun is en daarom niet vettig of zwaar op de huid aanvoelt. Wat het een fijne optie maakt voor de wat vettere huid.

Of de huid die snel glimt. Verder ziet de zonnebrand er qua formulering vergelijkbaar uit met de Biodermal zonnebrand hierboven. Het bevat krachtige en huidvriendelijke zonnefilters, een beetje canola oil, vitamine E, propanediol en hyaluronzuur. Ook voelt de zonnebrand niet zwaar aan op je huid, het trekt snel in en geeft geen glimmend gezicht.

In een aantal reviews las ik dat mensen de zonnebrand vreemd vinden ruiken. Dit is naar mijn mening juist een goed teken. Het geeft aan dat er geen geurstoffen zijn toegevoegd om de geur van bepaalde stoffen te maskeren. Hierdoor is de zonnebrand ook geschikt voor de gevoelige huid. En ook weer goed te combineren met make up. De volgorde wordt dan: reinigen > serum > dagcrème > zonnebrand > make up.

biodermal review

Biodermal Sun kissed review

De Biodermal Sun Kissed lotion staat in mijn 'Beste zelfbruiner' blog. Het zal je daarom ook niet verbazen dat mijn Biodermal review over deze lotion positief is! Het gaat om een zelfbruinende lotion dat een subtiele self tan kleur afgeeft. De lotion kleurt niet meteen bruin, dus je moet wel goed kijken waar je hebt gesmeerd (en waar niet 😜).

Plus je handen wassen na gebruik! Anders wordt je de volgende dag wakker met oranje vingers... De ingrediëntenlijst van deze zelfbruiner ziet er verder mild uit. Zo bevat de lotion een aantal verzorgende stoffen, waaronder: canola olie, shea butter, glycerine en tocopheryl acetate (vitamine E). Ze verzorgen je huid en beschermen tegelijkertijd tegen tekenen van huidveroudering.

Wel zit er een klein beetje parfum in, maar deze concentratie is zo goed als verwaarloosbaar. Mits je geen parfum allergie hebt natuurlijk! Maar dit is wel de reden waarom ik deze zelfbruiner alleen op je lichaam zou gebruiken. Niet op het gezicht.

biodermal review

Biodermal glow serum review

Het Biodermal Glow serum heb ik zelf nooit uitgeprobeerd dus deze Biodermal review is puur op basis van de ingrediënten. Als ik naar deze ingrediëntenlijst kijk, zie ik een aantal werkzame stoffen terugkomen: vitamine C (Ascorbyl Glycoside), hyaluronzuur, papain en anacia senegal gum.

Wat ik een pluspunt vind, is dat het merk een stabiele vorm van vitamine C heeft gebruikt in plaats van pure vitamine C. Hierdoor is de kans groter dat het vitamine ook daadwerkelijk iets voor je huid kan betekenen. Wat ik alleen niet begrijp is waarom er geen vitamine E is toegevoegd.

Vitamine C werkt namelijk het beste wanneer het als duo met vitamine E wordt toegevoegd. De concentratie antioxidanten vind ik sowieso aan de lage kant. Daarom zou ik zelf eerder voor een andere vitamine C serum gaan. In deze 'Beste vitamine C serum' blog heb ik mijn favorieten gezet.

biodermal review

Biodermal puistjes en onzuiverheden crème review

De Biodermal puistjes en onzuiverheden crème is speciaal ontwikkeld voor mensen met acne vulgaris klachten. Zo zou de crème de huid zacht maken, het vochtbalans in de huid herstellen en onzuiverheden verminderen. Ook geeft het merk aan: de creme trekt snel in op een goed gereinigde huid, voelt niet vet aan en droogt de huid niet huid.

Als ik naar de ingrediënten kijk zie ik dat de dagcrème onder andere een hoge concentratie dimethicone en squalene bevat. Dimethicone werkt hydraterend, verzachtend en kalmerend. Ook kan de stof zorgen voor een meer stralende huid. Squalene helpt vooral met het tegengaan van vochtverlies en het herstellen van de soepelheid van de huid.

Bovendien is het een antioxidant, waardoor het ook anti age eigenschappen heeft. Verder zie ik geen parfum, geurstoffen of andere ingrediënten terugkomen die de huid irriteren. Wel hadden er wat mij betreft wat meer ontstekingsremmende ingrediënten in mogen zitten, maar het blijft een prima milde creme. Een positieve Biodermal review dus!

biodermal review

Biodermal anti age dagcrème SPF 30 eview

De Biodermal anti age lijn bestaat uit een aantal producten, waaronder deze Biodermal anti age dagcreme. Wat mij in de recensies opviel, is dat sommige het een heerlijke dagcrème vinden en anderen vinden het juist helemaal niets omdat de creme te vettig aanvoelt. Zelf ben ik ook niet zo te spreken over deze creme, maar dan vooral door de gebruikte ingrediënten en verpakking.

Om met iets positiefs te beginnen bevat de Biodermal anti age dagcreme een hoge concentratie niacinamide. Dit is een krachtig antioxidant dat je huid aanzienlijk kan verbeteren. Maar niet als het verpakt wordt in potjes. Het ingrediënt verliest dan namelijk snel z'n werking. Hetzelfde geldt voor de toevoeging van vitamine C en E.

Wat mij betreft had de creme beter verpakt kunnen worden in een pompje of tube. Daarnaast bevat de creme parfum, wat ik ook een minpunt vind. Mijn Biodermal review over deze creme is hetzelfde als mijn review over de andere anti age cremes (dagcreme/nachtcrème) verpakt in een paars met wit gekleurd potje.

biodermal review

Biodermal Sensitive Balance crème

De Biodermal sensitive gezichtscrème zou speciaal ontwikkeld zijn voor de normale tot droge huid. Het hydrateert, verzacht, beschermt tegen huidveroudering, herstelt de huidbarrière en zou ook geschikt zijn voor de gevoelige huid. Om deze beloftes waar te kunnen maken moeten er natuurlijk wel hydraterende en beschermende ingrediënten zijn toegevoegd.

Wat betreft de antioxidanten, die dus beschermen tegen huidveroudering, zie ik er drie in de ingrediëntenlijst staan: alpha glucan oligosaccharide, shea butter, vitamine E en Polymnia sonchifolia root juice. Niet super veel, maar liever iets dan niets! Waar de creme wél vol mee zit zijn stoffen die de (droge) huid hydrateren: panthenol, glucose, glycerin, hyaluronzuur, maltodextrin, xylitylglucoside, anhydroxylitol. Behoorlijk wat dus!

Verder zit de creme verpakt in een tube wat een fijne bijkomstigheid is vanwege de drie antioxidanten die de creme bevat😜. Kortom, een positieve Biodermal review. Benieuwd welke dagcrèmes ik nog meer aanraad? Bekijk dan mijn: Beste dagcrème blog.

biodermal review

Biodermal PCLE crème review (dagcrème)

De Biodermal P CL E olie en P CL E creme zijn twee populaire Biodermal producten. De P CL E creme zou je huid zacht maken, het herstellend vermogen van de huid ondersteunen en de huidbarrière beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf (anti age).

Ingrediënten die hiervoor gebruikt zijn, zijn onder andere: Ceratonia extract, vitamine E, Threonine, Ethylhexylglycerin, Glycoproteins, Threoniine, Valine. Stuk voor stuk verzorgende en hydraterende stoffen. Toch is mijn Biodermal review over deze creme niet positief.

Er zijn namelijk behoorlijk wat geurstoffen aan de creme toegevoegd die je huid kunnen irriteren. Voorbeelden zijn: Gernaiol, Benzyl Salicylate, Citronellol en parfum. Wat apart is aangezien de P CL E creme aan de (extreem) gevoelige huid wordt geadviseerd. Maar deze geurstoffen vergroten juist het risico op huidproblemen in het gezicht...

biodermal PCLE creme review

Biodermal P CL E olie review

Naast de P CL E creme hierboven verkoopt Biodermal dus ook deze P CL E olie. De olie zou speciaal ontwikkeld zijn om striae/striemen op de huid te voorkomen en te verminderen. Als je dit soort 'striae claims' ziet staan, zou ik altijd extra goed opletten. Striae voorkomen of verminderen is namelijk heel lastig. Zeker met cosmetica.

Er is van maar weinig cosmetische stoffen bekend dat ze iets voor straie kunnen betekenen. Het enige ingrediënt waar veel betrouwbaar onderzoek naar is gedaan is centella extract. Hiervan is ook bewezen dat het de kans op striae kan verminderen. Of bittere amandelolie. Ook dit lijkt iets te doen, wanneer je het combineert je het masseren van je huid.

Om die reden zou ik puur naar producten met centella extract kijken. En niet zo zeer naar deze P CL E olie, omdat de olie alleen verzorgende oliën bevat: Limnanthes Alba Seed Oil, Canola Oil. Bovendien bevat de olie een vrij hoge concentratie parfum. Je huid ziet er misschien na aanbrengen gladder uit, maar dit is puur de olie zelf. Misschien interessant: Beste striae crème zwangerschap blog.

biodermal review

Biodermal littekencrème review

Mijn Biodermal littekencrème review is kort maar krachtig; ik vind de littekencrème geen echte littekencrème. Dit komt omdat siliconen ontbreken en siliconen zijn eigenlijk één van de weinige ingrediënten waarvan bekend is dat ze daadwerkelijk iets voor littekens kunnen betekenen.

Ze leggen namelijk een soort laagje over de huid, waardoor water minder snel uit de huid verdampt. En hydrateren is het allerbelangrijkste bij littekens. Je wilt zoveel mogelijk water in de huid houden, omdat dit het wond genezingsproces stimuleert.

Ik snap daarom niet waarom deze in de Biodermal littekencrème ontbreken. Daarnaast bevat de littekencrème parfum en de bijhorende geurstoffen: linalool, benzyl salicylate, geraniol. Wat ik ook niet op een litteken zou smeren. Kortom, mijn Biodermal littekencrème review is niet positief.. Bekijk mijn favoriete littekencrèmes hier: beste littekencrème.

biodermal littekencrème review

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze Biodermal review heb ik meer reviews online staan. Over zowel haarverzorgingsproducten, cosmetica voor het gezicht en make up. Een overzicht van al deze blogs vind je hier: Huidtherapeutische reviews. Of bekijk hieronder een aantal voorbeelden!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram