Beste cellulite creme
12 april 2024 
8 min. leestijd

Beste cellulite creme

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de beste cellulite creme bestaat eigenlijk niet. Bij cellulite is er namelijk sprake van een verandering in de bindweefsel laag. En er zijn geen crèmes die zo diep de huid in kunnen dringen. Wel zijn er tegenwoordig bepaalde anti cellulite apparaten te koop. Die je huid gladder en steviger zouden maken, waardoor cellulite iets kan verminderen. In deze blog lees je daarom drie alternatieven op de beste anti cellulite creme! 

Samenvatting beste anti cellulite crème 2024

Ik vind zelf dat cellulite er gewoon een beetje bij hoort... Net als dat we uiteindelijk moeten toegeven aan fijne lijntjes en rimpels. Maar ik snap ook dat je toch liever iets wilt smeren om cellulite wat minder zichtbaar te maken. Het vinden van de beste cellulite creme is dan alleen lastig, omdat studies laten zien dat cosmetica weinig tegen cellulite kan doen.

Wel is van een aantal cosmetische stoffen bekend dat ze in theorie cellulite verminderen. Dit zijn bijvoorbeeld (pure) cafeïne en vitamine A zuur. Beide stoffen hebben een versterkend effect op onze bindweefselwaag. Maar het 'probleem' is dat cellulite diep in je huid zit. Hier kunnen cosmetische ingrediënten helaas niet bijkomen.

Bovendien zijn veel concentraties in zogeheten anti cellulite crèmes veel te laag om überhaupt iets voor je huid te betekenen. Om die reden zou ik niet zo snel een anti-cellulite crème kopen. Ik zou eerder kijken naar anti cellulite hulpmiddelen. Die je bindweefsel prikkelen. Wel wil ik ook hierbij zeggen dat het bewijs naar deze hulpmiddelen beperkt is. Maar uitproberen kan nooit kwaad! Hieronder vind je een samenvatting van de anti cellulite producten uit mijn blog. Plus oliën om als tussenstof te gebruiken:

beste cellulite creme

1. Anti cellulite borstel (alternatief op anti cellulite creme)

Als alternatief op een anti cellulite crème, kan deze anti cellulite borstel het proberen waard zijn. Je hebt op social media misschien wel eens voorbij zien komen dat steeds meer mensen naar salons gaan voor een speciale bindweefsel massage tegen cellulite. Deze stevige massage techniek heeft als hoofdoel om de bloedsomloop en lymfedrainage te stimuleren.

Daarnaast wordt ook verondersteld dat deze stevige manier van masseren ervoor zorgt dat vetcellen afbreken, waardoor je huid gladder en strakker lijkt. Een onderzoek uit 2022 naar het effect van cellulite massages ondersteunt dit effect. Hierbij kregen vrouwen tussen 18 en 45 jaar met stadium 2 cellulite acht cellulite massages.

Na deze massages werd een afname van cellulite volumes waargenomen op zowel de kuiten, dijen en billen. Dit suggereert dat cellulite massage een positief effect kan hebben op het verminderen van vet- en vochtophopingen. Maar om dit thuis na te bootsen wordt lastig. Daarom kan een massageborstel helpen. Bijvoorbeeld deze Athena massageborstel

Het zal geen wonderen verrichten en je moet ook zeker niet de voor,- en na foto's geloven, maar de ervaringen zijn positief. Bovendien zou het in theorie kunnen werken, dus waarom niet gewoon proberen? Gebruik wel altijd een olie als tussenstof. Bijvoorbeeld Natural Heroes MCT kokosolie.

beste cellulite creme

2. Anti cellulite roller (alternatief op anti cellulite creme)

Ook het gebruik van een anti cellulite roller zou mogelijk kunnen helpen om de structuur van je huid te verbeteren. Overigens is ook hier maar weinig onderzoek naar gedaan, dus het blijft een uitprobeersel. Het idee achter het gebruik van een anti cellulite roller is dat het je bloedsomloop verbetert, waardoor mogelijk ook de afvoer van overtollig vocht en giftige stoffen wordt gestimuleerd.

Verder zou de rollende beweging ervoor kunnen zorgen dat de lymfedrainage gestimuleerd wordt. Ook dit kan helpen in het versneld afvoeren van afvalstoffen en vocht, waardoor de zwelling kan verminderen. Daarnaast gaat het natuurlijk ook weer om een massage apparaat. De rollende bewegingen van de anti-cellulite roller hebben een masserend effect hebben op de bindweefsel laag.

Dit is de huidlaag waar het cellulite eigenlijk ontstaat. Op die manier kan de roller mogelijk helpen bij het breken van vetophopingen en het losmaken van verklevingen in het bindweefsel. Hierdoor kan de huid strakker worden en cellulite verminderen. Ook weer een optie als alternatief op de beste cellulite creme!

beste cellulite creme

3. Medisana apparaat (alternatief op anti cellulite creme)

Naast bovenstaande anti celullite massage borstels, die je handmatig moet gebruiken, is er ook onderzoek gedaan naar het effect van automatische cellulite borstels. Ook wel anti cellulite massage apparaten genoemd. Zoals dit apparaat van MedisanaDeze massage apparaten maken gebruik van trillingen om dieper op de huid in te kunnen werken dan handmatige borstels.

In een studie uit 2020 werden veertig vrouwen met cellulitis aan de dijen gedurende drie maanden behandeld met zo'n anti cellulites massage apparaat. Na twaalf weken werd het effect van het apparaat zowel objectief als subjectief getoetst. Het volume van de cellulite 'putjes' bleef significant afnemen bij continue gebruik. En de cellulitie klachten keerde ook weer snel terug na stopzetten van de behandeling.

Een vergelijkbare studie uit 2022 bevestigt deze resultaten. Hierbij verminderde de cellulite klachten na tien weken gebruik te maken van een automatisch anti cellulite massage apparaat. Hoewel deze bevindingen suggereren dat cellulite massage vibratie apparaten een gunstig effect hebben op het verminderen van cellulite, is het natuurlijk wel belangrijk om kritisch te blijven.

Het beschikbare bewijs is beperkt en veel studies worden gefinancierd door leveranciers van de producten zelf. Wat de geloofwaardigheid natuurlijk behoorlijk kan beïnvloeden. Desondanks kan het experimenteren met deze apparaten, zowel thuis als in een kliniek, geen kwaad!

beste cellulite creme

Gebruik bij anti cellulite apparaten een tussenstof

Als je aan de slag gaat met een cellulite borstel of een cellulite massage apparaat, is het altijd belangrijk om een tussenstof te gebruiken. Oftewel iets dat je op je huid smeert, zodat je huid gladder wordt en de borstel of massage roller makkelijker over de huid glijdt. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar een plantaardige olie, omdat deze oliën je huid heel glad maken.

Bovendien hebben deze oliën tegelijkertijd ook een verzorgend effect op de huid. Een win-win situatie dus! Ik zou hierbij wel voor een 100% natuurlijke olie gaan, dus geen olie waaraan essentiële oliën zijn toegevoegd. Essentiële oliën kunnen de huid namelijk behoorlijk irriteren. Denk aan lavendelolie, eucalyptusolie of menthol olie.

Je hoeft hiervoor dus ook geen olie te kopen dat (zogenaamd) speciaal ontwikkeld is tegen cellulite klachten. Dit bestaat namelijk niet. Net als dat de beste cellulite creme (helaas) niet bestaat. Hieronder heb ik voorbeelden van oliën gezet die je als tussenstof zou kunnen gebruiken. Ze bevatten veel vetzuren, maar hebben toch een frisse textuur. Ze staan ook in mijn Beste massageolie blog.

beste cellulite creme

Waarom creme tegen cellulite weinig zal doen

De reden dat een anti cellulite creme weinig zal doen, komt vooral door de oorzaak van cellulite. Cellulite ontstaat namelijk als gevolg van een combinatie van verschillende factoren. Die allemaal invloed hebben op de huidstructuur. Je huid bestaat uit meerdere lagen en bij cellulite is één van de diepere huidlagen dunner dan deze zou moeten zijn.

Hierdoor worden onderliggende structuren zichtbaar. Wat zich uit in een onregelmatige huidstructuur. Vandaar ook de naam sinaasappelhuid. Daarnaast bestaat deze (bij cellulite dunnere) huidlaag ook uit slapper en onregelmatiger bindweefsel. En zodra de bindweefsellaag steun en stevigheid mist, zullen bepaalde structuren zoals vetcellen makkelijk door de huid zichtbaar worden.

Bovendien is er bij cellulite ook vaak sprake van lokale vetophopingen die tegen de huid drukken en zo de bekende cellulite putjes veroorzaken. Deze bobbeltjes op de huid worden dus veroorzaakt doordat het lokale vet tegen de huid drukt. En deze vetklompjes worden op hun beurt weer door het slappere en dunnere bindweefsel van de diepere dermis geduwd. Wat resulteert in de zichtbare oneffenheden.

cellulite

Beste anti cellulite creme is geen...

Zoals ik aan het begin van deze blog ook al aangaf, worden veel producten gepromoot als de beste anti cellulite creme. Maar als dit echt zou bestaan, zouden er veel minder mensen rondlopen met cellulite op hun benen, dijen of billen. Zo'n cellulite crème is eigenlijk een beetje te mooi om waard te zijn..

Bovendien zijn veel van deze anti cellulite crèmes niet alleen zonde van je geld omdat ze niks doen, maar ook helemaal niet huidvriendelijk. Ze bevatten bijvoorbeeld een formule met veel essentiële oliën die andere huid klachten verergeren of veroorzaken. Zeker bij een gevoelige huid.

Mijn firm spray cellulite review en skinetic grapefruit anti cellulite review zijn bijvoorbeeld niet positief. Net als mijn mening over: Bio Oil huidolie, Cabau Cellulite Cream, De Tuinen Cellulite crème, Weleda Anti cellulite olie, Lipocream anti cellulite crème. Ik verwacht dat deze producten geen zichtbaar resultaat geven en de conditie van je huid dus eerder verslechteren in plaats van verbeteren.

cellulite

Anti cellulitis heeft niets te maken met anti cellulite

Nog steeds halen websites, nieuws artikelen, tv programma's en zelfs cosmetica merken, de term 'anti celullite crème' en 'anti cellulitis creme' door elkaar. Terwijl dit echt twee compleet verschillende producten en aandoeningen zijn. Hieronder leg ik kort de verschillen uit tussen cellulite en cellulitis:

Cellulitis

Cellulitis is een bacteriële infectie van de huid en het onderliggende weefsel. Hierbij treden klachten op als: pijn, roodheid, warmte, zwelling van de huid. Cellulitis treft meestal de benen, maar het kan ook op andere delen van het lichaam voorkomen. Omdat cellulitis een infectie is, is het een medische aandoening die behandeld moet worden. Als cellulitis niet op tijd wordt behandeld, kan het ernstige complicaties veroorzaken en leiden tot verspreiding van de infectie door het lichaam.

Cellulite

Cellulite daarentegen is meer een cosmetische aandoening. Het wordt gekenmerkt door een hobbelige huidtextuur als gevolg van onderhuidse ophoping van vetcellen. Cellulite veroorzaakt geen symptomen zoals pijn, roodheid of zwelling en het brengt ook geen gezondheidsrisico's met zich mee. Kort gezegd, is er bij cellulitis dus sprake van een infectie die medische behandeling vereist. Terwijl cellulite een puur cosmetisch 'probleem' is dat geen behandeling vereist vanuit gezondheidsoverwegingen.

cellulite creme

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'Beste cellulite creme' blog, heb ik meer blogs online staan met daarin mijn favoriete producten. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden gezet!


Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram