Jetske Ultee review
25 december 2022 
9 min. leestijd

Jetske Ultee review

Steeds vaker krijg ik de vraag of ik ook 'Jetske Ultee reviews' online kan zetten. Het stond daarom ook al even op mijn to-do list. Maar hier is die dan: mijn review over de Uncover Skincare producten van Jetske Ultee. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Jetske Ultee

De kans is groot dat je, na het googelen op een huid-gerelateerd onderwerp, wel eens op de Jetske Ultee blog terecht bent gekomen. Er staan namelijk behoorlijk wat artikelen online.

Naast alle informatieve artikelen over de huid, verkoopt Jetske Ultee ook haar eigen cosmeticalijn. Genaamd: Uncover Skincare. De producten zouden hoge concentraties actieve ingrediënten bevatten en vrij zijn van troep.

Helaas vind je online maar weinig Jetske Ultee reviews. Dit maakt het lastig om te bepalen of de Uncover Skincare producten écht het proberen waard zijn. Of, misschien wel nog belangrijker: of de producten het geld waard zijn. Goedkoop zijn de producten namelijk niet.

Reden genoeg om eens in de ingrediëntenlijsten te duiken. Benieuwd wat ik van de Uncover Skincare producten vind? Je leest het in mijn Jetske Ultee review hieronder!

jetske ultee

Jetske Ultee Cleanser

Allereerst bekeek ik de cleansers. Het Uncover Skincare assortiment bestaat uit twee verschillende cleansers. Dit is relatief weinig als je het vergelijkt met andere cosmetica merken. Maar het maakt de zoektocht wel een stuk makkelijker!

  • 1. Jetske Ultee Cleanser normale tot droge huid
  • 2. Jetske Ultee Cleanser normale tot vette huid

1. Jetske Ultee Cleanser normale tot droge huid

De Jetske Ultee cleanser voor de normale tot droge huid zie er qua formulering goed uit. Er is namelijk een flinke lijst hydraterende stoffen aan toegevoegd, waaronder: glycerine, shea butter, hydrogenated vegetable glycerides, zonnebloemolie en lecithine.

Daarnaast bevat de reiniger ook twee antioxidanten, namelijk: vitamine E en vitamine C. Beide vitamines hebben een beschermend, hydraterend en herstellend effect op de huid.

Verder is de cleanser vrij van agressief reinigende stoffen. Wat het wél bevat zijn ingrediënten die vuil en make-up op een milde en huidvriendelijke manier verwijderen. Zoals: hydrogenated polydecene en capric triglyceride.

Kortom, mijn Jetske Ultee review over deze cleanser is positief. Het is een milde en huidvriendelijke reiniger voor de normale tot droge huid. Ben je op zoek naar goedkopere alternatieven? Hieronder staan twee andere goede reinigers:

jetske ultee cleanser

2. Jetske Ultee Cleanser normale tot vette huid

Gezichtsreiniger nummer twee is de Jetske Ultee cleanser voor de normale tot vette huid. Ook deze cleanser bestaat uit milde reinigende stoffen, als: sodium laureth-11 carboxylate, sodium lauryl glucose carboxylate, laureth-7 citrate en lauryl glucoside.

Wat ik persoonlijk wel minder vind is de toevoeging van cocamidopropyl betaine. Het is een reinigende stof die ervoor zorgt dat het product licht schuimt. Het vervelende aan cocamidopropyl betaine is alleen dat sommige mensen er allergisch voor zijn. Dit maakt het geen geschikte reiniger voor ieder huidtype.

Daarnaast mis ik de aanwezigheid van actieve ingrediënten. Die in de cleanser voor de droge huid bijvoorbeeld wel in hoge mate aanwezig zijn.

Al met al is mijn Jetske Ultee review over deze cleanser positief. Met name voor de normale tot vette huid is de cleanser het proberen waard. Toch zou ik sneller voor de cleanser hierboven gaan. Of voor alternatieven met meer werkzame ingrediënten, als:

jetske ultee review

Jetske Ultee Moisturizer

Net als de cleansers hierboven, verkoopt Jetske Ultee ook twee verschillende moisturizers. Eentje voor de normale tot droge huid en één voor de normale tot vette huid:

  • 1. Jetske Ultee Moisturizer normale tot droge huid
  • 2. Jetske Ultee Moisturizer normale tot vette huid

1. Jetske Ultee Moisturizer normale tot droge huid

Ik begon weer met het bekijken van de ingrediënten. Wat meteen opvalt aan de Jetske Ultee cleanser voor de normale tot droge huid is de hoge concentratie niacinamide. Namelijk, 4%. En de gene die mij al een tijdje volgen op Instagram, weten dat ik groot fan ben van dit vitamine.

Niacinamide is een krachtige antioxidant, met super veel verschillende eigenschappen op de huid. Het hydrateert, kalmeert, remt ontstekingen, bleekt pigmentvlekjes, reguleert de talgproductie én beschermt je huid tegen veroudering. Een fijn ingrediënt om terug te zien in je dagcrème dus!

Verder bevat de Jetske Ultee Moisturizer ook nog een hoge concentratie vitamine C. Ook dit vitamine valt onder de zogeheten antioxidanten. En beschermt je huid tegen: uitdroging, roodheden, onzuiverheden en huidveroudering.

Wat ik verder nog in de ingrediëntenlijst zie staan, zijn een aantal hydraterende stoffen. Waaronder: hyaluronzuur, cyclopentasiloxane, ethylhexyl etearate, squalene en glycerine. Samen met wat verzachtende ingrediënten, als: hydrogenated polydecene, cetyl alcohol en glyceryl stearate.

Kortom, de Jetske Ultee Moisturizer is een hydraterende en verzachtende crème. Geschikt voor zowel de normale tot droge huid als de verouderde huid. Ben je op zoek naar een goedkoper, maar vergelijk alternatief? Hieronder heb ik twee voorbeelden gezet!

jetske ultee moisturizer

2. Jetske Ultee Moisturizer normale tot vette huid

Net als de Jetske Ultee Moisturizer voor de droge huid, bevat ook deze moisturizer de verzachtende en hydraterende ingrediënten: hydrogenated polydecene, cetyl alcohol, glyceryl stearate, hyaluronzuur, cyclopentasiloxane en glycerine.

En een hoge concentratie vitamine C, vitamine E en niacinamide. Dit betekent dat de moisturizer de huid in ieder geval beschermt tegen veroudering, eventuele pigmentvlekjes licht bleekt en onzuiverheden vermindert.

Een verschil met de moisturizer voor de droge huid is dat de Jetske Ultee Moisturizer voor de normale tot vette huid ook een aantal kalmerende stoffen bevat. Zo zit er zoethoutwortel extract in en evodia extract.

Kortom, ook mijn Jetske Ultee review over deze moisturizer is positief. Het verschil tussen beide producten is niet groot. Het grote verschil zit met name in de toevoeging van kalmerende ingrediënten en de iets minder romige structuur. Dit maakt deze Jetske Ultee moisturizer een geschikte crème voor de normale tot vette huid, verouderde huid en rode huid.

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Hieronder staan twee voorbeelden!

jetske ultee moisturizer

Jetske Ultee Exfoliant

Een, in mijn ogen, onmisbare stap is het smeren van een exfoliant. Dit verweekt namelijk de dode huidcellen van je bovenste huidlaag, waardoor je huid er minder dof, egaler gepigmenteerd en stralender uitziet. Daarnaast maakt het je huid heerlijk zacht!

Twee bekende zuren die hierin gebruikt worden, zijn: glycolzuur en salicylzuur. Het Uncover Skincare assortiment verkoopt beide:

  • 1. Jetske Ultee exfoliant normale tot droge huid - 8% glycolzuur
  • 2. Jetske Ultee salicylzuur normale tot vette huid - 1% salicylzuur

1. Jetske Ultee exfoliant normale tot droge huid

Dit exfoliant van Jetske Ultee bevat 8% glycolzuur en wordt geadviseerd aan de normale tot droge huid. Wat glycolzuur doet, is het losweken van dode huidcellen, waardoor je huid versneld gaat delen. Hierdoor vervagen pigmentvlekjes, verminderen droogte lijntjes en ziet de huid er minder dof uit.

De reden dat glycolzuur specifiek aan de droge huid wordt geadviseerd, heeft te maken met de werking van glycolzuur. Glycolzuur werkt namelijk in op de bovenste huidlaag en 'houdt' van water. Salicylzuur daarentegen werkt juist weer in op je diepe poriën en 'houdt' van vet. Wat het een geschikt zuur maakt voor de wat vettere huid.

Het nadeel van glycolzuur is wel dat het sneller irritaties geeft dan salicylzuur. Gelukkig is aan dit exfoliant ook nog de stof allantoïne toegevoegd. Allantoïne heeft kalmerende eigenschappen op de huid. Wat de kans op irritaties verkleint.

Kortom, mijn Jetske Ultee review over dit exfoliant is positief. Het is een geschikt exfoliant voor zowel de normale tot droge huid, als de wat verouderde huid. Is je huid ook erg gevoelig? Dan kun je beter voor een exfoliant met salicylzuur gaan.

Ben je benieuwd naar mijn alternatieven? Hieronder lees je nog twee goede exfolianten met glycolzuur:

jetske ultee exfoliant

2. Jetske Ultee exfoliant normale tot vette huid

Dit exfoliant van Jetske Ultee bevat 1% salicylzuur en wordt geadviseerd aan zowel de normale tot vette huid als de onzuivere huid. In tegenstelling tot glycolzuur, dringt salicylzuur tot diep in de poriën. Waar het overtollig talg en verstoppingen oplost.

Naast 1% salicylzuur bevat het exfoliant van Jetske Ultee ook nog castor olie en hyaluronzuur. Beide ingrediënten hebben een hydraterende werking op de huid. Dit is een fijne toevoeging, aangezien een exfoliant de huid ook een beetje uitdroogt. Daarnaast lost salicylzuur natuurlijk talg op.

Kortom, dit exfoliant van Jetske Ultee is een fijn exfoliant om te proberen als je huid wat vetter of onzuiver is. Maar ook als je een gevoelige huid hebt, is een exfoliant met salicylzuur beter om mee te starten. Ben je benieuwd naar mijn alternatieven? Hieronder staan nog twee goede exfolianten met salicylzuur:

jetske ultee review

Jetske Ultee zonnebrand

En als laatste: de Jetske Ultee zonnebrand. Het Uncover Skincare assortiment bestaat uit drie verschillende zonnebrandcrèmes. Hierin zijn de 'Suncare' producten speciaal ontwikkeld voor het geschikt. En de 'Suncover' producten voor zowel het lichaam als gezicht:

  • 1. Jetske Ultee zonnebrand Suncare SPF 15
  • 2. Jetske Ultee zonnebrand Suncare SPF 30
  • 3. Jetske Ultee zonnebrand Suncover SPF 30

1. Jetske Ultee zonnebrand Suncare SPF 15

Deze Jetske Ultee zonnebrand ziet er qua formulering goed uit. Het bevat veilige zonnefilters, als: Tinsorb S en Tinosorb M. En een mooi lijstje aan antioxidanten. Zo is er cafeïne aan de zonnebrand toegevoegd. Maar ook: niacinamide, groene thee extract en vitamine E.

Ze beschermen je huid tegen de schadelijke effecten van de zon. En zo tegen huidveroudering, ouderdomsvlekken en rimpels. Daarnaast bevat de Jetske Ultee zonnebrand ook nog een aantal hydraterende ingrediënten, waaronder: hyaluronzuur, glycerine, cetearyl alcohol en cyclopentasiloxane.

Ondanks de huidvriendelijke formulering, is mijn Jetske Ultee review over deze zonnebrand niet positief. Ik vind de gebruikte zonbeschermingsfactor namelijk te laag. Mijn advies is om minimaal factor 30 of 50 te smeren. Hieronder heb ik twee gezichtszonnebrand met een hogere factor gezet:

jetske ultee zonnebrand

2. Jetske Ultee zonnebrand Suncare SPF 30

Deze Jetske Ultee zonnebrand is qua formulering vrijwel gelijk aan de zonnebrand hierboven. Het bevat ook weer de veilige zonnefilters Tinosorb S en Tinosorb M. En zowel hydraterende stoffen als antioxidanten.

Een groot verschil tussen beide zonnebrandcrèmes is de SPF. Deze zonnebrand bevat namelijk factor 30. Dit maakt het naar mijn mening een betere gezichtszonnebrand dan de Jetske Ultee zonnebrand met SPF 15 hierboven.

jetske ultee review

3. Jetske Ultee zonnebrand Suncover SPF 30

Deze Jetske Ultee zonnebrand heb ik zelf een tijdje gesmeerd. Het bevat effectieve en veilige zonnefilters, waaronder: Uvinal-A-Plus, Tinosorb S, Tinosorb A2b en Ensulizole.

En hydraterende stoffen, als: glycerine, squalene en hyaluronzuur. Ook is aan deze zonnebrand het antioxidant niacinamide toegevoegd. Wat je huid beschermt tegen zonschade.

Toch heb ik de Jetske Ultee zonnebrand maar één keer gekocht. Dit komt, omdat ik de zonnebrand zelf te waterig vond. De zonnebrand heeft een relatief vloeibare en melkachtige structuur. Ik vind een zonnebrand met een creme structuur fijner smeren. Met name op mijn gezicht smeer ik liever een zonnebrandcrème.

Ben je op zoek naar goede alternatieven op deze Jetske Ultee zonnebrand? Hieronder staan drie huidvriendelijke zonnebrand producten voor zowel het gezicht als lichaam:

jetske ultee zonnebrand

Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan hier mijn andere cosmetica reviews! Of volg Sproet op Instagram. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Marjolijn
Door

Marjolijn

op 22 Aug 2023

Leuk om te lezen! Wat vind je van de toner voor de vette huid?

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 22 Aug 2023

Dat is lief, dankjewel! Ik heb deze toner zelf nog niet geprobeerd, maar de ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Wat mij betreft daarom zeker het proberen waard!

Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram