Image skincare review
15 oktober 2023 
11 min. leestijd

Image skincare review

Image Skincare is een populair cosmetica merk dat veel gebruikt wordt in verschillende huidklinieken. Met name de Image Skincare Vital C lijn wordt veel gekocht. Toch zou ik zelf niet ieder product uit het Image Skincare assortiment smeren. In deze Image Skincare review vertel ik je hier alles over!

Image skincare reviews

In deze blog heb ik verschillende Image Skincare producten bekeken en beoordeeld. De producten heb ik niet zelf uitgeprobeerd, dus mijn review gaat puur over de samenstellingen. Onderstaande producten komen aan bod in deze Image Skincare review. Veel van mijn Image Skincare reviews zijn niet zo positief, maar dat komt puur door de aanwezigheid van één tot max drie ingrediënten die ik minder vind.

  • Image Skincare Hydrating Anti Aging Serum
  • Image Skincare Vital C Hydrating Repair crème
  • Image Skincare Prevention Daily Matte Moisturizer SPF 32
  • Image Skincare Prevention Daily Hydrating Moisturizer SPF 30
  • Image Skincare Vital C Hydrating Facial Cleanser
  • Image Skincare Ormedic Balancing Facial Cleanser
  • Image Skincare Ormedic Balancing Bio-Peptide Crème
  • Image Skin care Ageless Total Resurfacing Masque
  • Image Skincare Intense Brightening Eye Cream
  • Image Skincare The Max serum

image skincare review

Image skincare review: Hydrating Anti Aging serum

Een vrij populair product uit het Image Skincare assortiment is het Hydrating anti aging serum. Een anti-age serum dat de huid elasticiteit ondersteunt, rimpels verzacht, de huidhydratatie verbetert en tegen schadelijke invloeden van buitenaf beschermt. Klinkt goed! Maar is de ingrediëntenlijst dat ook?

Het anti age serum bevat inderdaad een aantal ingrediënten die je huid kunnen beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Zo bevat het serum meerdere vormen van vitamine C, vitamine E, squalene, groene thee extract, grapefruit extract en centella extract. Samen met hydraterende ingrediënten, als glycerine, linoleic acid, hyaluronzuur, jojoba olie, dimethicone, arginine en valine.

En ook een mooie lijst aan peptiden, waardoor onder andere de collageenaanmaak gestimuleerd wordt. Wat ik alleen jammer vind, is dat het hydrating anti aging serum ook een vrij hoge concentratie lemon peel oil bevat. Citroen olie is een etherische olie dat uit veel geurmoleculen bestaat, waaronder de geurstof limonene. Een stof dat bekend staat om het uitlokken van vervelende huidreacties.

Bovendien is lemon peel oil een lichtgevoelige stof. Wat inhoudt dat het in combinatie met zonlicht voor pigmentvlekjes kan zorgen. Je zou dus kunnen zeggen dat het serum tekenen van veroudering juist ook kan uitlokken in plaats van tegengaan.

Hetzelfde geldt voor mandarijnolie, dat ook is toegevoegd. Om die reden is mijn Image Skincare over het Hydrating Anti Agine serum niet zo positief. Benieuwd naar mijn favoriete serums? Bekijk dan mijn Beste serum advies.

review image skincare

Image skincare review: Vital C Hydrating Repair crème

Ook de Image Skincare Vital C Hydrating repair crème is een veel gekocht product uit het Image Skincare assortiment. Het gaat om een hydraterende en herstellende nachtcrème, waaraan vitamine C is toegevoegd om zo een meer stralende huid te creëren. Maar de huid ook te beschermen tegen vroegtijdige tekenen van huidveroudering. Geschikt voor de droge huid en/of gevoelige huid. Ook de rosacea huid.

Toch is mijn Image Skincare review niet zo positief. Allereerst bevat ook deze crème etherische olie. Het gaat dit keer om sinaasappelolie. Ook deze olie bevat een hoge concentratie limonene. Wat voor vervelende huidreacties kan zorgen. Zeker als je al een gevoelige huid hebt. Waaraan deze crème bovendien wordt geadviseerd.

Verder zit de Image Skincare Vital C Hydrating Repair crème in een potje verpakt. Ook dit vind ik persoonlijk een groot nadeel, omdat de actieve ingrediënten in de crème zo snel hun werking verliezen. Dit geldt ook voor het vitamine C. Waar de crème juist zo bekend om staat. Kortom, ook deze Image Skincare review is niet positief. Benieuwd naar mijn favoriete nachtcrèmes? Bekijk dan mijn Beste nachtcrème advies.

review image skincare

Image Skincare Daily Matte moisturizer

Over de Image Skincare Prevention Daily moisturizers heb ik de afgelopen jaren denk ik de meeste vragen gekregen. Je hebt hierin meerdere varianten, waaronder: de Image Skincare Prevention Daily Hydrating Moisturizer SPF 32 en Image Skincare prevention Daily Hydrating Moisturizer SPF 30. Hieronder lees je mijn Image Skincare review over beide!

Image Skincare Prevention Daily Matte Moisturizer SPF 32

Allereerst bekeek ik de Image skincare Daily Matte moisturizer met SPF 32. Een, volgens het merk, olievrije en matterende moisturizer om overdag te smeren voor een mooie matte finish. De dagcrème bevat breedspectrum uva en uvb filters. Die je huid beschermen tegen verbranding en de schadelijke effecten van zonlicht. Althans dat schrijft het merk zelf. Ik ben het hier zelf niet helemaal mee eens.

De zonnebrand bevat namelijk het zonnefilter homosolate. Een zonnefilter dat trouwens in relatief veel SPF producten voorkomt, maar volgens wetenschappelijk onderzoek cytotoxisch kan werken en een verhoogd risico op allergische reacties geeft. Ook zou het filter volgens studies makkelijker door je lichaam worden opgenomen. Ik probeer dit filter in zonnebrandcrèmes en gezichtscrèmes daarom zoveel mogelijk te vermijden.

Maar dit is niet de enige reden achter mijn negatieve Image Skincare review. Ook aan dit product is namelijk weer sinaasappelolie toegevoegd. Wat een verhoogd risico geeft op irritaties en overgevoeligheidsreacties van de huid. Hetzelfde geldt voor de mandarijnolie en eugenol. Benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes voor de normale tot vette huid? Bekijk dan mijn Beste dagcrème advies.

image skincare review

Image Skincare Prevention Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

Een product wat qua samenstelling op de moisturizer hierboven lijkt is de Image Skincare Prevention Daily Hydrating moisturizer met SPF 32. Een, volgens het merk, hydraterende dagcrème. Met ook weer een breedspectrum uva en uvb bescherming. Verder zou de moisturizer de huid met krachtige antioxidanten voeden en zo beschermen tegen zowel uv straling als blauwlicht.

Een groot verschil met de moisturizer hierboven is dat dit geen matterende dagcrème is, maar juist een hydraterende dagcrème. Hiervoor zijn onder andere de volgende hydraterende ingrediënten gebruikt: glycerine, shea butter, dimethicone, capric tryglyceride, zonnebloemolie, hyaluronzuur, bisabolol, allantoïne. Een behoorlijke lijst dus.

Wat ook opvalt is dat de gebruikte zonnefilters anders zijn. Homosolate is in dit product weg gelaten. Wel bevat het, net als de moisturizer hierboven, zinkoxide. Een zonnefilter dat veel minder snel vervelende huidreacties uitlokt. Een pluspunt dus.

Alleen is er toch weer een máár. Ook deze moisturizer bevat namelijk weer sinaasappelolie en mandarijnolie. En zou ik daarom zelf niet gebruiken. Benieuwd naar mijn favoriete dagcrèmes voor de normale tot droge huid? Bekijk dan mijn Beste dagcrème advies.

image skincare review

Image Skincare review: Vital C Hydrating Facial Cleanser

Net als mijn Image Skincare reviews hierboven, zou ik ook de Vital C Hydrating Facial cleanser niet zos nel adviseren. Er zit namelijk ook weer sinaasappelolie in. Gelukkig spoel je dit wel snel weer af, dus het zal minder snel irriteren dan de moisturizers doen. Maar ik ben het er niet mee eens dat deze reiniger geschikt is voor de gevoelige huid. Zoals het merk in de beschrijving aangeeft.

Deze etherische oliën zijn aanwezig in alle producten uit de Image skincare Vital C lijn, waardoor mijn Image Skincare review over vrijwel ieder product uit deze lijn niet zo positief is. Super jammer, want als ze deze etherische oliën eruit hadden gehaald, zagen de producten er prima uit. Ook deze reiniger. Het merk heeft namelijk wel milde was-stoffen toegevoegd.

image skincare review

Image Skincare Ormedic Balancing Facial cleanser

Een ander populair product is de Image Skincare Ormedic Balancing Facial Cleanser. Een reinigingsgel dat op een milde manier een goed gereinigde huid vormt. Het zou zowel make up als vuil van je huid verwijderen. Zonder hierbij de pH waarde van de huid te beïnvloeden, waardoor een toner niet nodig is.

Wat meteen opvalt is dat sinaasappelolie en mandarijnolie zijn weggelaten. Wel bevat de cleanser Mountain Arnica Extract. Een bloem dat het product een lekkere geur geeft. Maar wat ik vooral heel jammer vind is de toevoeging van natrium C14-16 olefine sulfonaat. Een stof dat ervoor zorgt dat het product goed schuimt en de huid goed schoonmaakt.

Helaas doet deze stof dit zó goed, dat het vrij agressief is. Het kan zorgen voor een droge huid en een trekkerig gevoel na reinigen. Bovendien bevat de reiniger weer een aantal geurstoffen die de huid kunnen irriteren. Voor mij weer een reden om de reiniger niet te gebruiken. Benieuwd naar mijn favoriete reinigers? Bekijk dan mijn Beste gezichtsreiniger advies.

image skincare review

Image Skincare Ormedic Balancing Bio-Peptide Crème

Naast de Balancing Facial Cleanser verkoopt het merk ook een gezichtscrème, namelijk de Balancing Bio-Peptide crème. Bij het woordje peptiden word ik eigenlijk altijd meteen blij. Peptiden zijn cel-communicerende ingrediënten. Dit betekent dat ze bepaalde processen in je lichaam kunnen aansturen.

Zo kan bijvoorbeeld de collageenaanmaak gestimuleerd worden, waardoor het anti-age eigenschappen heeft. Dit effect wordt nog eens extra versterkt door de toevoeging van druivenpitextract, mango zaad boter, vitamine E, olijfolie, abrikozenpitolie, jojobaolie en shea butter.

Alleen de verpakking, een potje, zorgt er wel voor dat deze stoffen snel hun werking verliezen. Daarnaast zijn ook aan deze crème geurstoffen toegevoegd. Wat mijn Image Skincare review toch weer negatief maakt. Super jammer..

image skincare review

Image Skincare Ageless Total Resurfacing Masque

Naast cleansers en moisturizers kun je bij het merk ook terecht voor gezichtsmaskers, waaronder het Image Skin care Ageless Total Resurfacing Masque. Onderdeel van de Ageless lijn. Het masker is gericht op het verminderen van tekenen van veroudering en het bevorderen van een jeugdige huid.

Hiervoor zijn zowel exfoliërende, hydraterende als anti-age ingrediënten gebruikt. Zo bevat het masker glycolzuur en salicylzuur. Beide zuren verwijderen de dode huidcellen, waardoor de huid gladder wordt en de textuur verbetert. Ook bevat het gezichtsmasker enzymen en vitamine C.

Beide helpen in het verminderen van pigmentvlekken of een ongelijkmatige teint. Maar ook in het verkleinen van de kans op fijne lijntjes en rimpels. Dit effect wordt extra versterkt door de hydraterende stoffen die zijn toegevoegd. Wat ik alleen niet begrijp is dat er ook een relatief hoge concentratie eucalyptus olie is toegevoegd. Een etherische olie dat de huid behoorlijk kan irriteren.

Hetzelfde geldt voor het tea tree water en kruizenmunt olie die het masker bevat. Ook weer ingrediënten die je liever niet terug ziet in je skincare routine, omdat ze voor vervelende huidreacties kunnen zorgen. Kortom, weer een negatieve Image Skincare review helaas. Ben je benieuwd naar mijn favoriete gezichtsmaskers? Bekijk dan hier mijn Beste gezichtsmasker advies.

image skincare review

Image Skincare Intense Brightening Eye Cream

In tegenstelling tot mijn Image Skincare reviews hierboven, ben ik wel erg te spreken over de Intense Brightening eye cream. Het zit namelijk vol met actieve ingrediënten die de conditie van je huid verbeteren. Zo bevat de oogcrème hydaterende stoffen, als: hyaluronzuur, squalene en glycerine. Maar ook behoorlijk wat peptiden die, zoals ik hierboven ook al beschreef, anti-age eigenschappen hebben.

Verder zijn er ook nog allerlei antioxidanten toegevoegd, waaronder: meerdere vormen van vitamine C, Superoxide-dismutase, vitamine E, zoethoutwortel extract. Ze beschermen je huid niet alleen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen. Maar hebben ook een herstellend effect op bestaande tekenen.

Ik zou de oogcrème daarom niet alleen onder je ogen smeren, maar ook op andere plekjes waar al wat tekenen van huidveroudering zichtbaar zijn! Benieuwd welke oogcrèmes ik nog meer adviseer? Bekijk dan hier mijn Beste oogcrème advies.

image skincare review

Image Skincare review: The Max serum

Mijn Image Skincare review over The Max serum is helaas niet positief. Toch begin ik eerst met de positieve kanten, want deze heeft het serum ook. Zo bevat het behoorlijk wat werkzame ingrediënten die huid hydrateren, beschermen, kalmeren en verbeteren.

Het serum bestaat namelijk voor een groot deel uit antioxidanten, als: vitamine E, vitamine C, groene thee extract, centella extract, superoxide dismutase en arabidopsis Extract. Stuk voor stuk ingrediënten die je huid beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Maar ook bestaande tekenen van veroudering iets kunnen verminderen.

Daarnaast bevat het serum verschillende peptiden. Deze peptiden kunnen bepaalde processen in de huid aansturen. Bijvoorbeeld de collageen en elastine productie, waardoor peptiden als anti-age ingrediënten worden beschouwd. De toevoeging van hyaluronzuur en fosfolipiden zorgt ervoor dat het serum de huid direct lekker zacht maakt.

Je huid ziet er, volgens de online reviews, meteen na aanbrengen wat frisser uit. Maar wat ik zelf weer echt niet begrijp, is dat ze grapefruitolie hebben toegevoegd. Met de bijhorende geurstof limonene. Beide lichtgevoelige stoffen die tekenen van huidveroudering ook kunnen uitlokken. Om die reden zou ik dit serum zelf niet smeren!

image skincare vital C

Over Image skincare

Image Skincare is een Amerikaans cosmetica- en huidverzorgingsmerk dat met name bekend staat om de professionele kwaliteit en geavanceerde formules. Het merk werd in 2003 opgericht door Janna Ronert. Sindsdien heeft het een reputatie opgebouwd als een van de leidende merken in de huidverzorgingsindustrie, waaronder ook onder schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten.

Het Image Skincare assortiment bestaat uit zowel huidverzorging als make up. Van de I-Conceal Flawless foundation tot het Hydrating Enzyme Masque. Je kunt er je hele skincare routine mee vullen. Zowel voor de gezonde huid als de huid met problemen. Met name de Image Skincare Vital C lijn is erg populair. Maar ook de Image Skincare Ormedic en Ageless lijn worden veel gekocht.

image skincare review

Kenmerken Image Skincare

Volgens het merk zelf richt Image Skincarezich op het leveren van producten die zowel effectief als mild voor de huid zijn. Hierin ligt de nadruk op resultaatgerichte oplossingen voor verschillende huidproblemen. Enkele kenmerken van Image Skincare zijn:

Geavanceerde ingrediënten

Volgens het merk zelf bevatten alle producten geavanceerde en wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten. Dit omvat onder andere peptiden, essentiële vitamines, retinol, hyaluronzuur en plantaardige stamcellen. Deze ingrediënten worden geselecteerd om specifieke huidproblemen te behandelen, zoals veroudering, fijne lijntjes, acne, pigmentatie en meer.

Professionele huidverzorging

Het merk heeft zowel producten voor professioneel gebruik in schoonheidssalons en huidklinieken. Als producten voor thuisgebruik. Dit maakt het toegankelijk voor zowel huidverzorgingsprofessionals als consumenten.

Verscheidenheid aan producten

Image Skincare biedt een breed scala aan producten, waaronder reinigers, serums, moisturizers, zonnebrandcrème en zelfs make up. De complete skincare routine komt voorbij. Geschikt voor zowel de gezonde huid als de huid met problemen. Denk aan: een rode huid, fijne lijntjes, acne en pigmentvlekken.

review image skincare

Naast deze Image Skicnare review heb ik nog veel meer cosmetica reviews online staan. Op deze pagina vind je een overzicht van al mijn cosmetica reviews: Huidtherapeutische reviews. Ben je vooral benieuwd naar mijn favoriete producten? Deze vind je hier: Beste huidverzorging!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram