Beste klovenzalf voeten (top 4)
10 april 2024 
8 min. leestijd

Beste klovenzalf voeten (top 4)

Kloven zijn natuurlijk niets ergs, maar liever heb je ze gewoon niet 😜. Een goede klovenzalf smeren kan dan helpen. Maar wat smeer je? Ik dook in de ingrediëntenlijsten van verschillende merken en maakte uiteindelijk deze Beste klovenzalf top 4!

Samenvatting beste klovenzalf 2024

Geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn 'Beste klovenzalf top 4'. Overigens staan er ook crèmes in. Deze zijn qua structuur iets minder vet dan een zalf. Heb je niet zo zeer last van gescheurde hielen, maar vooral van eeltplekken? Dan is deze blog beter: Beste eeltcrème. 

beste klovenzalf voeten

Gebarsten hielen behandelen

Om je hielkloven te behandelen zou ik niet alleen kijken naar een goede klovenzalf, maar meer naar het totaal plaatje. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om uitlokkende factoren van hielkloven zoveel mogelijk te vermijden. Strakke schoenen, ruwe wokken, open schoenen en overbelasting van de voeten zijn bekende factoren die voor een gebarsten huid kunnen zorgen.

Net als droge voeten. Wanneer je namelijk last hebt van droge voeten (en dus een droge huid), Daarom zou ik hielkloven behandelen doormiddel van een goede hieklovenzalf of crème. Gevolgd door een goede voetencrème tegen droge voeten als de hielkloven weg zijn. Om zo de kans op nieuwe hielkloven te verkleinen. In deze blog 'Beste voetencrème' staan voorbeelden van dit soort crèmes!

beste hielklovenzalf

1. CCS klovenzalf

Een product dat zeker thuis hoort in deze 'Beste klovenzalf voeten top 4' is de CCS HielklovenzalfDit komt met name door de toevoeging van twee bepaalde ingrediënten: ureum en melkzuur. Dit zijn beide keratolytische stoffen. Een moeilijk woord voor stoffen die in staat zijn om de bovenste laag met dode huidcellen versneld af te laten schilferen. Bijvoorbeeld als er sprake is van een verdikte huid (eelt).

Op die manier stimuleren ze eigenlijk de vorming van nieuwe, elastische huid. Daarnaast hebben beide stoffen ook nog hydraterende en verzachtende eigenschappen. En omdat er bij hielkloven sprake is van een harde huid in combinatie met droge voeten, zijn zowel dit keratolytische aspect als het hydraterende aspect ook effectief bij hielkloven.

Verder zorgt de toevoeging van canolie olie voor een extra hydratatie boost. En hoe minder last je hebt van droge voeten, hoe minder snel nieuwe hielkloven zullen ontstaan. Bovendien zorgt deze intensieve verzorging er ook voor dat je huid beter weerbaar is tegen uitlokkende factoren van buitenaf. Kortom, als je hielkloven wilt verminderen, is deze CCS hielklovenzalf zeker een aanrader!

beste klovenzalf voeten

2. Scholl klovenzalf

Ook de Scholl anti hielkloven crème wil ik als tip meegeven in mijn 'Beste klovenzalf voeten top 4'. Overigens gaat het dus niet om een zalf, maar een crème. Dat wel ook weer speciaal ontwikkeld is voor ruwe voeten met hielkloven. Het gaat weer om een ureum voetencreme en dat is goed, want ureum heeft veel voordelen voor de droge en ruwe huid.

Zoals ik hierboven ook al aangaf kan ureum de bovenste dode huidcellen af laten schilferen, waardoor de aanmaak van nieuwe huid wordt gestimuleerd en een harde huid vermindert. Maar het is dus ook in staat om met vocht te binden, waardoor een droge huid (in dit geval droge voeten) verminderen. En hoe minder droog je voeten zijn, hoe sneller de hielkloven verminderen.

Maar dit is niet het enige wat deze ureum voetencreme zo goed maakt! De crème bevat ook nog dimethicone. Dit is een siliconenolie dat een soort beschermlaagje over de huid legt, waardoor water minder snel verdampt en uitdroging van de huid ook minder snel plaats vindt.

Daarnaast zitten er ook nog allemaal hydraterende stoffen in, waaronder: petrolatum, lanoline, keratine en panthenol. Kortom, een goede voetencreme voor zachte voeten zonder hielkloven! Misschien leuk: Onderaan deze blog heb ik voor,- na foto's gezet van een Instagram volger die deze crème voor mij heeft uitgeprobeerd!

beste klovenzalf voeten

3. Laufwunder Schrundena hielklovenzalf

Ook de Lauwunder Schrundena hielklovenzalf is een goede voetencreme om hielkloven te verminderen. Het bevat weer het effectieve ingrediënt ureum. Alleen dan in een concentratie van 10%. Dit is iets lager dan de overige producten uit deze 'Beste klovenzalf voeten top 4'. Wat het vooral een geschikte zalf maakt voor fijne kloofjes, dus geen diepe kloven.

Daarnaast is het ook een hele geschikte zalf om (droge) voeten te verzorgen en zo de kans op nieuwe kloofjes in je hielen te verkleinen. Of om eeltvorming te verminderen. Wel zit de crème zoals je hieronder kunt zien in een potje. Normaal ben ik meer fan van cosmetica in pompjes en tubes, omdat deze luchtdicht zijn.

Maar in het geval van deze hielklovenzalf gaat het om een formule dat uitsluitend uit hydraterende stoffen bestaat. Geen lichtgevoelige antioxidanten. Deze hydraterende ingrediënten kunnen prima in een potje verpakt worden! Wel zou ik persoonlijk een klein spateltje gebruiken om de crème eruit te halen in verband met hygiëne. Kortom, ook weer een aanrader. Met veel positieve reviews!

beste klovenzalf voeten

4. CeraVe anti kloven crème

Blijf je last houden van terugkerende kloven in je hielen? Of heb je eigenlijk altijd last van een harde huid en ruwe voeten? Dan kan deze CeraVe voetencreme helpen! De crème staat ook in mijn Beste voetencrème en Beste eeltcrème blog, omdat deze crème er eigenlijk voor zorgt dat eeltplekken verminderen. Maar ook de kans op nieuwe eeltvorming en zo hielkloven verkleint.

De voetencrème bevat namelijk zowel ureum als salicylzuur. De werking van ureum is inmiddels denk ik wel bekend (exfolieërt en hydrateert), maar salicylzuur is nog niet in bovenstaande crèmes voorgekomen. Makkelijk uitgelegd verbrand salicylzuur de bovenste dode huidlaag, waardoor deze versneld afschilfert en zo plaats maakt voor nieuwe, zachte huid. Oftewel, zachte voeten!

Maar de crème bevat meer effectieve stoffen. Het zit namelijk ook vol met hydraterende ingrediënten, waaronder: niacinamide, hyaluronzuur en ceramiden. Het stimuleert een zachte, minder kwetsbare en meer elastische huid onder je voeten, waardoor je hielen minder snel zullen scheuren.

beste klovenzalf voeten

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven zijn eigenlijk een soort kleine scheurtjes en barstjes in de huid van je hielen. Niets ernstigs, maar ook niet echt leuk als je een slippertje draagt. De hielkloven worden in de meeste gevallen veroorzaakt door uitdroging van de huid, overmatige druk en wrijving en/of andere factoren van buitenaf die de huid beschadigen.

Ook als je last hebt van eeltplekken op je voeten verschijnen er sneller kloofjes. Hielkloven ontstaan namelijk makkelijker op plekken waar de huid dikker is. De huid onder je voeten is natuurlijk sowieso relatief dik. Maar bij eeltvorming al helemaal. Deze kloven kunnen variëren in diepte en ernst, dus van oppervlakkige scheurtjes tot diepere scheurtjes. In dit laatste geval kunnen de kloven zelfs gaan bloeden of ontsteken. Best wel pijnlijk!

hielkloven

Zalf tegen kloven voeten

Stap één in het behandelen van koven is het smeren van een goede klovenzalf of klovencrème. En dan in het specifiek een goede hielkloven voetencreme die de huid hydrateert, zorgt voor een snel herstel van kloofjes, eventuele eeltvorming aanpakt, de huid helpt verzachten en de kans op nieuwe scheuren in je hielen helpt voorkomen.

Naar mijn mening moet er daarom altijd ureum inzitten. Dit geldt overigens ook voor de beste voetencreme tegen droge voeten, omdat ureum de huid zowel hydrateert als zachter maakt. En dat zijn eigenlijk precies de twee eigenschappen die je bij voetverzorging wilt zien.

Hierna is het dus belangrijk om de kans op nieuwe kloofjes te verkleinen. Dit kun je onder andere doen door uitlokkende factoren van hielkloven te vermijden. Maar ook door je voeten goed te verzorgen. Droge voeten zijn namelijk vatbaarder voor hielkloven. Net als eeltplekken.

klovenzalf

Waarop letten beste klovenzalf kopen?

Anders dan de zoektocht naar gezichtsverzorging en lichaamsverzorging, ben ik bij voetverzorging iets minder kritisch over de gebruikte ingrediënten. Dit komt omdat de huid onder je voeten vrij dik is en ook veel meer kan hebben dan bijvoorbeeld je gezichtshuid.

Zo zijn er bijvoorbeeld veel natuurlijke ingrediënten die lichtgevoelig zijn, waardoor ze voor huidschade kunnen zorgen zodra ze in contact komen met zonlicht. Dit is niet handig om op je gezicht te smeren omdat het zorgt voor huidveroudering. Maar onder je voeten zal dit niet zo snel problemen geven.

Waar ik in ieder geval wel op zou letten in de zoektocht naar de beste klovenzalf is dat de zalf of crème in ieder geval exfoliërende ingrediënten bevat. Die de verdikte huid dunner maken. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen als: glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en ureum. Het liefste samen met een aantal hydraterende stoffen, zoals: glycerine, panthenol, petroleum, hyaluronzuur, niacinamide en shea butter.

hielkloven

Voor en na foto's hielklovenzalf

Een tijdje geleden heb ik een oproep geplaatst op mijn website of er iemand was die voor mij de Scholl hielklovenzalf wilde uittesten. Hieronder zie je foto's van een hiel. De linker foto's zijn vooraf genomen en de rechter foto's zijn na het smeren van de hielklovenzalf. Een mooi resultaat dus!

hielkloven behandelen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast deze 'Beste klovenzalf top 4' heb ik meer blog geschreven met daarin mijn favoriete producten. Op de pagina 'Beste huidverzorging' vind je een overzicht van al deze blogs. Hieronder heb ik ook een aantal voorbeelden gezet!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram