Pier Augé review
31 augustus 2022 
6 min. leestijd

Pier Augé review

Af en toe krijg ik van merken producten toegestuurd om te bekijken en te reviewen. Dit keer lag er een pakketje op de mat met daarin een cleanser en oogcrème van Pier Augé. Een Frans cosmetica merk dat nu ook in Nederland meerdere verkooppunten heeft. Reden genoeg dus om de producten eens even onder de loep te nemen. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Het cosmetica merk Pier Augé

Bij de naam Pier Augé gaan er misschien niet meteen belletjes bij je rinkelen. Toch bestaat het Franse cosmetica uit ruim zestig jaar. In 1961 ontwikkelde Pierre Jules Augé, apotheker, namelijk zijn eerste cosmetica product. 

En niet, omdat hij van plan was hier veel geld mee te verdienen. Maar meer om zijn vrouw de liefde verklaren. Deze crème beviel erg goed, dus hij besloot het assortiment uit te breiden, waarbij wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel stond.  

En wat begon als één verzorgende crème is inmiddels uitgegroeid tot een populair cosmetica merk onder de Fransen. En inmiddels is het merk ook in Nederland verkrijgbaar. Met een breed aanbod aan diverse huidproducten. 

Denk aan gezichtsreinigers, dagcrèmes, serums en maskers. Onderverdeeld in weer acht verschillende collecties: The Essentials, The Accomplices, The Specifics, Nutri Sooth, Optimal Hydration, Light Radiance, Youth Capital en de Eternal Youth. 

pier auge

Mijn Pier Augé review

In het pakket dat ik van Pier Augé heb ontvangen, zaten twee producten:

Ik heb van beide producten de ingrediëntenlijsten bekeken. En ze beide natuurlijk ook een tijdje zelf uitgeprobeerd. Hieronder lees je mijn Pier Augé review over de Cleansing oil en de oog gel!

Pier Augé Cleansing Oil review

Als je mij al een tijdje volgt op Instagram, weet je dat ik groot fan ben van cleansing oil. Oftewel, een gezichtsreiniger met een olie structuur. Vooral, omdat deze reinigers zacht voor je huid zijn. Maar ook, omdat je met dit soort vettige gezichtsreinigers zowel vuil als make-up resten makkelijk van je gezicht haalt. 

Toen ik de Pier Augé Huile Lactée Total Cleansing Oil zag, was ik daarom ook meteen nieuwsgierig om het uit te proberen. Volgens de verpakking moet je ongeveer twee pompjes van de reiniger gebruiken voor het gezicht en de hals. Vervolgens mengde ik hier wat water bij en wreef ik de cleanser met roterende bewegingen over mijn gezicht. 

Ik vond dat de olie vrij stroef over mijn huid uitsmeerde. Niet zoals ik gewend ben van andere cleansers. Maar wat bleek, je moet de olie niet in je handpalmen doen, maar eerst aanbrengen op een droge gezichtshuid. Vervolgens masseer je de olie in. En hierna voeg je pas water toe. Dit ging een stuk beter! 

De cleanser gaat namelijk door het water emulgeren en verandert dan in een melkachtige structuur. Hierna spoel je de huid nog even af moet een vochtig handdoekje of washandje. 

pier auge

Ingrediëntenlijst 

Als ik vervolgens naar de ingrediëntenlijst kijk, zie ik behoorlijk wat goede stoffen terugkomen. Zo bestaat de Pier Augé Cleansing Oil vooral uit macadamia integrifolia seed oil. Oftewel, zaadolie dat afkomstig is uit de macadamia noot. Deze olie heeft hydraterende eigenschappen op je huid. En is daarom een fijn ingrediënt om terug te zien in een reiniger voor de wat drogere huidtypes. 

Daarnaast bevat de Pier Augé cleanser een hoge concentratie abrikozenpitolie. Deze olie bevat van nature een aantal krachtige antioxidanten, waaronder vitamine C en E. En hier blijft het niet bij. 

De cleansing oil bevat naast macadamia olie en abrikozenpit olie ook nog zonnebloemolie. Deze laatste olie bevat een hoog linolzuurgehalte. En ook nog andere vetzuren, als: oliezuur, stearinezuur en een beetje omega-3-linoleenzuur. Om die reden heeft zonnebloemolie de eigenschap om je huid te versterken, te kalmeren, te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Helaas zit er ook een klein beetje parfum in de olie. Een ingrediënt waar ik mij natuurlijk vaak kritisch over uit spreek. Gelukkig is de toegevoegde concentratie aan deze cleanser bijna verwaarloosbaar. Tenzij je last hebt van een parfumallergie of eczeem natuurlijk.

Foto van textuur

Hieronder zie je een foto die de textuur van de Pier Augé Cleansing Oil nabootst. Het is waterige olie, die een melkachtige structuur krijgt wanneer je het mengt met water. 

pier auge cleanser

Pier Augé Eye Gel PA 24 review

Als je graag een oog crème smeert, is het heel belangrijk om goed op te letten wát je smeert. Er worden namelijk genoeg oogcrèmes verkocht die allerlei irriterende stoffen bevatten. En zo het tegenovergestelde doen als wat ze beloven. 

Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat de oogcrème wél goede stoffen bevat. Maar niet goed verpakt zit, waardoor de werkzame stoffen alsnog verloren gaan. Op die manier zal de crème ook weinig doen. 

Als ik naar de verpakking van de Pier Augé ooggel kijk, zie ik meteen dat er gebruik is gemaakt van een verpakking waarin de ingrediënten hun werkzaamheid goed behouden. Namelijk, een tube. Je knijpt de gel er gemakkelijk uit, zonder dat de stoffen worden blootgesteld aan zuurstof of zonlicht. 

Volgens de verpakking heeft de Pier Augé ooggel meerdere positieve eigenschappen op je huid. Het zou de huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, als milieuvervuiling en zonlicht, maar de huid ook hydrateren en soepel houden. Daarnaast zou de structuur voor een verfrissend effect zorgen.

Ik heb de Pier Augé ooggel natuurlijk zelf uitgeprobeerd en ben het hier zeker mee eens. Het is een hele lichte ooggel, die makkelijk uitsmeert en verfrissend aanvoelt. Dit komt vooral door de gelstructuur. En je kunt dit effect nog extra versteken door de oog gel in de koelkast te bewaren. 

pier auge

Ingrediëntenlijst

Als ik vervolgens naar de gebruikte ingrediënten in de oog gel kijk, zie ik een aantal effectieve stoffen terugkomen. Zo is er bifida-fermentlysaat aan de gel toegevoegd. Dit ingrediënt heeft de eigenschap om de huid minder gevoelig te maken voor prikkels van buitenaf. Door de natuurlijke microbioom, de bacteriën die op je huid leven, te versterken. 

Wat de oog gel ook bevat is camellia sinensis bladextract. Oftewel, extracten van groene thee bladeren. Ze hebben antioxiderende eigenschappen op je huid. En beschermen je huid zo onder andere tegen huidveroudering, ouderdomsvlekken, rimpels, en pigmentvlekken

oog gel

Hetzelfde geldt voor het ingrediënt: magnesium ascorbyl fosfaat. Dit is een, in water oplosbare, vorm van vitamine C. Die tot stand komt door vitamine C te mengen met magnesiumzout. Fabrikanten doen dit om zo de werking van vitamine C te vergroten, wanneer het aan een crème wordt toegevoegd die op water basis is geformuleerd. 

Daarnaast bevat de Pier Augé oog gel ook nog het ingrediënt: sorbitol. Dit is een stof die watermoleculen op het huidoppervlakte kan vasthouden. Op die manier zorgt het smeren van sorbitol voor een betere huidhydratatie. 

Kortom, als je graag een apart product op de huid onder je ogen smeert, is de Pier Augé PA 24 zeker een fijne oog gel.

Foto van textuur

Hieronder zie je een foto van de textuur van de ooggel. Het heeft een lichte gel structuur, die makkelijk uitsmeert. 

oog gel


Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt skippen, omdat ze schadelijke ingrediënten bevatten? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina. Hier plaats ik regelmatig story's over merken die je beter kunt laten staan. Ben je vooral benieuwd welke producten je wél met een gerust hart kunt opsmeren? Bekijk dan mijn gratis product adviezen pagina!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen! En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Download mijn gratis hand-out!

Ik leg in vier stappen uit hoe je zelf jouw cosmetica producten kunt beoordelen.

sproetgekeurd

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram