CeraVe review
22 februari 2022 
13 min. leestijd

CeraVe review

De producten van CeraVe waren eerst vrij onbekend. Maar tegenwoordig zie je ze overal voorbij komen op social media. De ene na de andere TikTok zweert erbij. Maar is deze trend echt zo terecht? Voor een deel wel, maar er zijn ook zeker producten die ik niet zou opsmeren. Benieuwd welke CeraVe producten ik wel en niet zou smeren? Ik vertel het je in mijn CeraVe review! 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!

CeraVe Nederland

De producten van CeraVe zijn al een tijdje populair in de VS. Maar ook CeraVe Nederland wordt steeds populairder en groeit steeds harder. Op mijn Instagram pagina gaven veel van mijn volgers aan gebruik te maken van de CeraVe producten.

Maar eigenlijk niet goed te weten of de producten wel zo goed voor je huid. En of ik een CeraVe review wilde schrijven. Daarom dook ik in het productaanbod van het populaire huidverzorgingsmerk: CeraVe.

Mijn favoriete CeraVe producten

In deze CeraVe review blog, beoordeel ik behoorlijk wat producten. Het kan zijn dat je geen tijd (of zin) hebt om de hele blog door te lezen, maar wel graag wilt weten welke CeraVe producten je het beste kunt gebruiken. Daarom heb ik hieronder mijn favoriete producten uit deze CeraVe review gezet!

cerave review

CeraVe review

Wat opvalt is dat CeraVe zich erg richt op huidproblemen, als: acne, psoriasis, een jeukende huid en keratosis pilaris bultjes. Zonder hier belachelijke prijskaartjes aan te hangen. Maar werken de producten dan wel zo goed? Ik zocht het uit en dook in de CeraVe ingrediëntenlijsten.

Benieuwd wat ik vind de producten vond? Je leest het hieronder in mijn CeraVe review!

Cerave cleanser review

Allereerst, de CeraVe cleansers. Je hebt hierin meerdere soorten gezichtsreinigers. Van de drie populairste CeraVe cleansers heb ik de ingrediëntenlijst bekeken, de producten uitgetest en natuurlijk beoordeeld. Hieronder lees je mijn CeraVe cleanser review!

cerave nederland

CeraVe Hydrating cleanser

De CeraVe Hydrating cleanser zit verpakt in een wit met groen pompje en wordt geadviseerd aan de normale tot droge huid. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, ben ik het hier ook zeker mee eens.

Zo bestaat de reiniger uit een hoge concentratie glycerine. Een ingrediënt dat bekend staat om het verbeteren van de huidhydratatie. Daarnaast zitten er ook nog allerlei andere hydraterende stoffen in, waaronder: hyaluronzuur en ceramiden.

Ook zie ik, in tegenstelling tot veel andere reinigers, geen ingrediënten in de lijst staan die de huid uitdrogen. Vaak worden er agressief reinigende stoffen aan gezichtsreinigers toegevoegd, zoals sulfaten. Maar aan deze reiniger zijn uitsluitend huidvriendelijke alternatieven gebruikt.

Kortom, een fijne reiniger voor de gevoelige huid, normale tot droge huid en eczeem huid. Mijn CeraVe cleanser review is daarom ook positief!

cerave kopen

CeraVe Foaming cleanser

De CeraVe foaming cleanser zit in een wit met mint groen pompje en wordt geadviseerd aan de normale tot vette huid. Bij schuimende reinigers moet je altijd extra goed opletten, omdat schuimende producten vaak schuimen door schadelijke en uitdrogende ingrediënten. Maar in het geval van deze reiniger is dit gelukkig niet zo. Het bevat namelijk het mild reinigende ingrediënt: coca-betaine.

Verder zijn er ook nog allerlei verzorgende stoffen aan toegevoegd, als: hyaluronzuur, glycerine en niacinamide. Die ook zeker fijn zijn voor de wat vettere huidtypes. Vaak wordt gedacht dat je een vette huid niet moet hydrateren, maar een vette huid (vet) heeft niets te maken met hydratatie (water).

Daarnaast zorgt de toevoeging van niacinamide ervoor dat de talgproductie gereguleerd wordt. Je spoelt het natuurlijk wel snel af, dus een reiniger met niacinamide is minder krachtig dan bijvoorbeeld een dagcrème met niacinamide. Maar liever iets dan niets!

Kortom, een fijne reiniger voor: de normale tot vette huid, rosacea huid en acne huid. Een weer een positieve CeraVe cleanser review.

cerave kopen

CeraVe SA Smoothing cleanser

De Cerave Smoothing cleanser zit in een wit met blauw pompje. En wordt geadviseerd aan de ruwe, onzuivere, droge huid. De naam van deze reiniger zegt eigenlijk al wat het doet: je huid zachter maken. Als een product je huid belooft te verzachten, dan verwijdert het vaak de dode huidcellen van je huid. Hierdoor voelt je huid gladder en zachter aan.

Om deze dode huidcellen te verwijderen, heb je exfoliërende ingrediënten nodig. Bijvoorbeeld: glycolzuur of salicylzuur. En deze laatste stof zit er inderdaad in: salicylzuur. Dit zuurtje heeft de eigenschap om dode huidcellen en overtollig talg op te lossen.

Dit maakt het een fijn ingrediënt voor de wat vettere huid, die ruw en bobbelig aanvoelen. Daarnaast bevat de reiniger ook nog allerlei andere effectieve ingrediënten, als: niacinamide, glycerine en ceramiden. Kortom, een fijne reiniger voor de normale tot vette huid, de onzuivere huid. Of als je last hebt van keratosis pilaris bultjes.

cerave nederland

CeraVe review: crèmes

Naast reinigers, verkoopt CeraVe ook nog dag,- en nachtcrèmes. Hierin focussen vooral op de droge huid. Ook uit deze categorie heb ik de populairste producten uitgezocht en beoordeeld.

Maar de vraag is natuurlijk of deze beoordeling net zo positief is al mijn CeraVe cleanser review hierboven? Ik vertel het je hieronder in mijn CeraVe review!

Cerave review

CeraVe Facial moisturizing lotion

Allereerst probeerde ik deze facial moisturizing lotion van CeraVe. Zoals je kunt lezen gaat het om een lotion, geen crème. Over het algemeen is een lotion wateriger en dus minder vet dan een crème. Wat het een fijn product maakt voor zowel de normale, vette als droge huid.

De lotion bestaat voor een groot deel uit glycerine. Wat de eigenschap heeft om water aan te trekken en water beter in de huid vast te houden. Daarnaast bevat de lotion een relatief hoge concentratie niacinamide. Ook wel vitamine B3 genoemd.

Het is een krachtig antioxidant die de huidhydratatie verbetert. Maar ook je talgproductie reguleert, ontstekingen remt, beschermt tegen veroudering én pigmentvlekjes bleekt. Verder zie ik geen ingrediënten die de huid irriteren. Wat het ook een fijne lotion maakt voor mensen met een wat gevoeliger huidtype, als couperose of rosacea.

cerave kopen

Cerave facial moisturizing lotion met SPF 25

Ze verkopen bovenstaande lotion ook in een SPF variant. Namelijk, de CeraVe facial moisturizing lotion SPF 25Oftewel, een lotion waar een beschermingsfactor aan is toegevoegd. In dit geval factor 25.

Helaas is mijn CeraVe review over deze crème minder positief. Ik ben namelijk geen fan van de zonnefilters die ze gebruikt hebben. De gebruikte zonnefilters zie je in veel gezichtscrèmes terugkomen, maar zelf probeer ik ze zoveel mogelijk te vermijden.

Ik zou daarom eerder de Cerave lotion zonder SPF (hierboven) gebruiken. En dan hier overheen een huidvriendelijke zonnebrandcrème smeren. Met goede, huidvriendelijke zonnefilters. Bijvoorbeeld deze zonnebrandcrème van Biodermal. Of bekijk hier mijn Beste zonnebrand top 11.

cerave review

CeraVe Moisturizing cream review

Naast de lotion hierboven, verkoopt het merk ook een moisturizing crème. Namelijk, deze CeraVe moisturizing cream. Geadviseerd voor de droge tot extreem droge huid.

Wat meteen opvalt is dat de ingrediëntenlijsten van beide producten vrijwel identiek zijn. Op één actief ingrediënt na, namelijk: petrolatum. Dit is een andere benaming voor vaseline.

De toevoeging van petrolatum, zorgt ervoor dat dit product een crème structuur heeft. En geen lotion structuur. Het is namelijk een vettig ingrediënt. En zeker aan te raden voor de droge tot extreem droge huid, omdat het een soort beschermlaagje over je huid heen legt. Hierdoor verdampt water minder snel uit de huid.

Kortom, mijn CeraVe moisturizing cream review is zeker positief. Het is een huidvriendelijke, hydraterende, beschermende basis crème!

cerave review

CeraVe Regenerende oog crème

Iedereen die mij op Instagram volgt, weet dat ik sceptisch ben over het smeren van een oog crème. Allereerst, omdat een oog crème niet anders is dan een 'normale' gezicht crème. Behalve dan dat het vaak kleiner verpakt zit.

Maar er zijn geen speciale ingrediënten die je onder je ogen zou moeten smeren. Het is natuurlijk wel goed om ingrediënten te smeren die de huid beschermen tegen veroudering.

Maar als het goed is bevat je dagcrème deze ingrediënten al. En zou je dagcrème huidvriendelijk genoeg moeten zijn, om ook op de huid onder je ogen te smeren. Daarnaast is het zo dat juist oog crèmes vaak veel troep bevatten.

Denk aan citrus stoffen, geurstoffen en alcohol. Ingrediënten die je nergens zou moeten smeren, maar vooral niet op plekken die veel worden blootgesteld aan de zon. Zoals de huid rondom je ogen.

goede oogcreme

Toch begrijp ik heel goed dat veel mensen een aparte oog crème willen smeren. Het voelt lekker en je hebt het idee dat je wat extra aandacht besteedt aan dit stukje van je huid.

Mijn advies is daarom: wil je graag een oog crème smeren? Kies dan voor een huidvriendelijke oog crème met hydraterende ingrediënten en antioxidanten. En smeer deze over je (huidvriendelijke) dagcrème. De CeraVe regenerende oog crème is hier een mooi voorbeeld van.

Toen ik de prijs zag, verwachtte ik niet zoveel van de ingrediëntenlijst. Maar tot mijn verbazing zitten er veel effectieve ingrediënten in. En ook nog eens in hoge concentraties. Zo bestaat de crème voor een groot deel uit niacinamide. Een krachtig antioxidant. Met hydraterende, beschermende en pigment blekende eigenschappen.

Ook zit de crème vol met voedende, hydraterende stoffen, waaronder: glycerine, ceramiden, hyaluronzuur, jojoba esters en equisetum. Kortom, weer een positieve CeraVe review en zeker het proberen waard!

cerave kopen

CeraVe review: serums

Naast reinigers, dag,- en nachtcrèmes kun je ook serums bij het cosmetica merk CeraVe kopen. Op dit moment verkoopt CeraVe Nederland vier verschillende serums. Ik heb van al deze serums de ingrediëntenlijsten bekeken en beoordeeld. Je leest mijn CeraVe review hieronder!

cerave review serum

CeraVe Resurfacing retinol serum

Allereerst bekeek ik het Resurfacing serum. Speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben, of last hebben gehad, van acne. En de kleurverschillen, die door het acne zijn achtergebleven, willen verminderen.

Een ingrediënt dat dan effectief gesmeerd kan worden, is inderdaad retinol, omdat het huid verhelderende eigenschappen heeft. Wel is het zo dat retinol snel voor irritaties zorgt, waardoor cosmetica merken maar lage concentraties gebruiken. Bovendien is retinol een heel instabiel ingrediënt, waardoor het lastig te verwerken is in cosmetica formuleringen.

Hoeveel retinol er in het Cerave serum zit is niet bekend. Maar als ik kijk naar de ranking op de ingrediëntenlijst, verwacht ik dat het om een concentratie niet hoger dan 0.3% gaat. Dit is overigens een werkzame concentratie en kan weldegelijk een positief effect op je huid hebben.

Vooral wanneer er ook nog andere effectieve ingrediënten aan het product zijn toegevoegd. En dat is bij dit serum het geval. Er zijn namelijk ook nog antioxidanten en voedende ingrediënten aan toegevoegd, als: niacinamide, zoethoutwortel extract en ceramiden.

retinol serum

CeraVe Skin Renewing retinol serum

Een ander CeraVe serum met retinol is dit Skin Renewing serum. Speciaal ontwikkeld voor de verouderde huid. Het wordt een serum genoemd, maar ik vind het meer een lotion. Het heeft namelijk geen 'serum-achtige' structuur.

Verder denk ik dat het serum, net als het serum hierboven, ongeveer 0.1% retinol bevat. Er zijn daarom meer ingrediënten nodig om de huid structuur zichtbaar te veranderen. En gelukkig heeft CeraVe dit ook bij dit serum gedaan.

Zo bevat het serum nog flink wat hydraterende ingrediënten, als: shea butter, dimethicone, glycerine, hyaluronzuur en ceramiden. En de antioxidanten: niacinamide en vitamine E, maar wel in een lage concentratie. Dit vind ik jammer.

Kortom, mijn CeraVe review over het CeraVe renewing retinol serum is positief. Maar ik zou eerder voor het Resurfacing serum hierboven gaan.

cerave review

CeraVe Hydrating Hyaluronic acid serum

Naast de CeraVe retinol serums, verkoopt CeraVe Nederland ook dit Hydrating Hyaluronic acid serum. Hydraterende stoffen bevat het serum zeker. Zo zie ik hoge concentraties: glycerine, dimethicone, ceramiden en panthenol terugkomen in de ingrediëntenlijst.

Samen met hyaluronzuur. Dit staat niet hoog in de lijst, maar dit is bij hyaluronzuur ook geen vereiste. Het is al effectief in een concentratie van 2%. Wel vind ik het hyaluronzuur serum qua formulering niet super spannend. Er zitten bijvoorbeeld geen antioxidanten in en hyaluronzuur op zichzelf is niet per se een bijzonder ingrediënt.

Maar de combinatie van hyaluronzuur en andere hydraterende stoffen maakt het wel een fijn serum om aan je hydratatie boost te werken. Vandaar dat ik het serum ook heb opgenomen in mijn Beste hyaluronzuur serum blog.

Kortom, op zich is mijn CeraVe review over dit serum wel positief. Maar ik zou er niet teveel van verwachten, omdat het alleen hydraterende ingrediënten bevat.

beste hyaluronzuur serum

 CeraVe Skin Renewing vitamin serum

En last but not least, het Skin Renewing vitamin serum. Vitamine C is zeker een effectief ingrediënt, omdat het krachtige antioxiderende eigenschappen op de huid heeft. Oftewel, het beschermt je huid tegen veroudering.

Volgens de verpakking bevat het serum vitamine C in een concentratie van 10%. En dat is veel voor een cosmetica merk van deze prijscategorie. Zeker, omdat het serum naast vitamine C ook nog allerlei hydraterende ingrediënten bevat. Zoals, glycerine, panthenol, ceramiden en hyaluronzuur.

Maar (ja helaas toch die maar) ook dit serum bevat weer een hoge concentratie gedenatuurde alcohol. Dit droogt de huid uit en irriteert. En langdurige irritatie werkt weer huid verouderend. Oftewel, het hele effect van het vitamine C wordt hiermee gecompenseerd. En zo ook het doel van dit serum. Het werkt op lange termijn namelijk niet huid verjongend, maar huid verouderend.

Kortom, helaas is mijn CeraVe review over het CeraVe vitamine C serum, vanwege de hoge concentratie alcohol, niet positief. Zonder deze toevoeging, was het wel een heel goed serum geweest. Gelukkig verkoopt het merk twee andere goede serums!

cerave review

Mijn CeraVe ervaringen

Ik gebruik al een tijdje meerdere CeraVe producten. En mijn CeraVe ervaringen zijn eigenlijk altijd positief. Op dit moment smeer ik deze CeraVe creme. Die ik vrijwel meteen gekocht hebt tijdens het schrijven van deze CeraVe Moisturizing cream review. Het is een hydraterende crème met een lichte structuur. Ik vind dat de crème snel intrekt, wat het een fijne crème maakt voor in de zomer.

Mijn andere 'CeraVe ervaringen' zijn met deze CeraVe hydraterende reiniger en de CeraVe schuimende gel. Ik vond de CeraVe schuimende gel persoonlijker fijner dan de reiniger met een lotion structuur.

Dit komt vooral, omdat ik bij reinigers met een gel structuur gel toch meer het gevoel heb dat mijn huid helemaal schoon is. Bij een reiniger met een lotion structuur, voelt het soms wat vetter aan. Dit is natuurlijk wel fijn als je een wat drogere huid hebt.

Mijn Cerave ervaringen zijn dus heel positief. Dit komt met name, omdat de meeste ingrediëntenlijst 100% troepvrij zijn, alle producten goed verpakt zitten én ze gebruiken maken van hoge concentraties actieve ingrediënten. Daarnaast vind ik de producten echt goed betaalbaar. Hier kunnen veel andere cosmetica merken nog wat van leren.

cerave ervaringen


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan mijn andere cosmetica reviewsproductadviezen, beste skincare merken of volg de Sproet Instagrampagina. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken!

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Annick
Door

Annick

op 18 Mar 2024

Hallo, is er een verschil ts de CeraVe Hydraterende Crème - voor Droge tot Zeer Droge Huid en de Lipikar Balsem Ap+M La Roche Posay ?Is het beide een balsem ? Geven ze dezelfde werking voor het gezicht ? De Lipikar laat een laagje achter. M.v.g. Annick.

Luus van Eck
Door

Luus van Eck

op 19 Mar 2024

Hi Annick, dit zijn echt twee verschillende producten. De formuleringen zien er ook anders uit. De CeraVe crème heeft een hele lichte textuur en is geschikt voor de normale tot droge huid. Terwijl de Lipikar balsem van La Roche Posay een vette, balsem structuur heeft. Wat vaak fijn is als je huid (heel) droog is. Groetjes!

Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram