arrow_drop_up arrow_drop_down
Huidtherapeutische review: Tiny Todd eczeem crème
20 december 2020 

Huidtherapeutische review: Tiny Todd eczeem crème

Tiny Todd

Ik kende het merk Tiny Todd eerlijk gezegd niet, maar kwam de crème toevallig tegen op Instagram. Het bijzondere aan Tiny Todd vind ik dat het is opgestart door ouders die zelf twee kindjes hebben met extreem eczeem. Ze weten dus als geen ander hoe lastig het is om producten te vinden die écht werken. Ik denk dat veel mensen met eczeem het wel herkennen: je hebt van alles geprobeerd. Verschillende specialisten gezien, allerlei zalfjes en crèmes opgesmeerd, maar niets lijkt te hebben. De oprichters van Tiny Todd liepen hier zelf ook tegenaan en hebben uiteindelijk besloten om het heft in eigen hand te nemen. Hoe dan? Door hun eigen effectieve eczeem crème te ontwikkelen. In mijn ogen een super mooi initiatief! Na anderhalf jaar onderzoeken, testen, vallen en weer opstaan, was daar hun effectieve eczeem crème: de Tiny Todd Itch-free oat cream.

TIny Todd creme

Itch-free oat cream

Maar wat maakt de Tiny Todd Itch-free oat cream zo effectief? De crème bevat een hele hoge concentratie haverpit olie (Avena Sativa Kernel Oil) en haverpit extract (Avena Sativa Kernel Extract). Van haver is wetenschappelijk bewezen dat het veel voor je huid kan betekenen. Zo werkt haver herstellend, beschermend, jeukstillend. En vermindert het roodheid en een branderig gevoel. Niet gek is daarom ook dat haver al eeuwen lang wordt ingezet tegen huidproblemen als eczeem, netelroos, en brandwonden.

review tiny todd cremeHavermout zit wat ingewikkelder in elkaar dan alleen het vlokje dat wij zien. In dit vlokje zitten namelijk allerlei stoffen, met allemaal verschillende positieve functies voor je huid. Zo leggen de koolhydraten en eiwitten uit haver een laagje op je huid, waardoor het vocht beter in je huid wordt vastgehouden. De vetten in haver zorgen verder voor het versterken van de huid, en zo ook voor een betere huidhydratatie. Hoe steviger je huid, hoe minder vocht het verliest. Verder bevat havermout ook allemaal vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat je huid beter vocht kan aantrekken en vasthouden. Dit is met name fijn als je last hebt van een droge eczeem huid. Omdat deze huidtypes niet in staat zijn om zelf voldoende vocht vast te houden. Ook bevat haver een krachtig antioxidant, genaamd avenathramide. Dit antioxidant remt ontstekingen en beschermd je huid tegen invloeden van buitenaf. Alsof dit nog niet genoeg was zit er ook het reinigende stofje saponinen in haver. En bevat het vitamines die de huid kalmeren.

Het grappige is dat de crème ook echt naar haver ruikt. Niet op een storende manier, want als de crème eenmaal is ingetrokken verdwijnt deze geur wel. Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat je concentratie havermout voldoende is! Hier kunnen veel andere cosmetica merken nog van leren..

Naast haver bevat de Tiny Todd eczeem crème ook nog andere hydraterende ingrediënten als: glycerine, kokos olie en ectoïne. Ook staat alcohol op de ingrediëntenlijst maar die concentratie is verwaarloosbaar (0,01%). Kortom: een veel belovende crème, die zeker het proberen waard is als je last hebt van een droge eczeem huid!

Mijn mini onderzoek naar de Tiny Todd crème

Wat is er interessanter dan het testen van een eczeem crème op, jawel: eczeem plekken! Ik heb daarom een oproep geplaatst op de Sproet Instagram pagina met de vraag of er mensen waren met eczeem, die voor mij tenminste vier weken de crème zouden willen testen. Ik kreeg hier veel reacties op en heb uiteindelijk de havermout crème naar twee mensen opgestuurd. Inmiddels zijn de vier test weken om, en heb ik de voor – en na foto’s van de Tiny Todd crème binnen. En deze zijn veel belovend!

Voor en na foto’s Tiny Todd crème

Foto 1. Voor – Na 

Tiny todd review

Foto 2. Voor – Na

TIny Todd creme

Foto 3. Voor – Na

Tiny todd review

Foto 4. Voor – Na

TIny Todd creme

 

Benieuwd welke cosmetica merken je beter kunt laten staan? Volg dan de Sproetonline Instagram pagina! Hierin wordt regelmatig een ‘aangesmeerd’ story geplaatst. Met daarin merken en producten die je beter niet kunt smeren.

Reactie plaatsen