Tiny Todd eczeem crème review
20 december 2020 
7 min. leestijd

Tiny Todd eczeem crème review

Heel veel mensen hebben last van eczeem. Toch weten maar weinig mensen wat ze moeten smeren. En dat is helemaal niet gek. Je wordt tenslotte dood gegooid met gevraagde of ongevraagde adviezen over goede eczeem crèmes. Ze zouden je eczeem klachten als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Maar het tegendeel is helaas vaak waar. Zelf heb ik het ook altijd lastig gevonden om patiënten de juiste eczeem crème te adviseren. Tot ik Tiny Todd tegenkwam! In mijn ogen echt dé oplossing tegen eczeem klachten. Waarom? Je leest het in mijn Tiny Todd review hieronder!

Nieuwsgierig geworden? Lees dan hieronder verder!


Het merk Tiny Todd

Ik kende het merk Tiny Todd nog niet, tot ik de crème toevallig tegen kwam op InstagramWat mij meteen aansprak was hun verhaal. Tiny Todd is namelijk opgezet door twee ouders die zelf kinderen hebben met eczeem klachten. Ze weten dus als geen ander hoe lastig het is om de juiste producten te vinden. Producten die wél werken.

tiny todd review

Tiny Todd crème

Ik denk dat veel mensen met eczeem dit wel herkennen: je hebt van alles geprobeerd, verschillende specialisten gezien, allerlei zalfjes opgesmeerd, maar niets lijkt te helpen. De oprichters van Tiny Todd liepen hier zelf ook tegenaan. En hebben uiteindelijk besloten om het heft in eigen hand te nemen.

Hoe dan? Nou, door hun eigen eczeem crème te ontwikkelen. En wat een succes! Na anderhalf jaar onderzoeken, testen, vallen en weer opstaan, was daar hun eczeem crème: de Tiny Todd Itch-free oat cream. Een crème zonder parfum, etherische oliën, microplastics en andere stoffen die je liever niet op je huid smeert.

tiny todd creme

Mijn Tiny Todd review

Maar wat maakt de Tiny Todd Itch-free oat cream zo effectief? De crème bevat allereerst een hele hoge concentratie haverpit olie (Avena Sativa Kernel Oil) en haverpit extract (Avena Sativa Kernel Extract). Van haver is wetenschappelijk bewezen dat het veel voor je huid kan betekenen.

Zo werkt haver herstellend, beschermend, jeukstillend. En vermindert het roodheid en een branderig gevoel. Niet gek is daarom ook dat haver al eeuwen lang wordt ingezet tegen huidproblemen, als: eczeemnetelrooswaterpokken en brandwonden.

Daarnaast is havermout veel meer dan alleen het kleine vlokje dat wij zien. In dit vlokje zitten namelijk allerlei stoffen, die verschillende positieve eigenschappen op de huid hebben. Zo leggen de koolhydraten en eiwitten uit havermout een beschermlaagje op je huid, waardoor het vocht beter in je huid wordt vastgehouden.

tiny todd review

De vetten in haver zorgen verder voor het versterken van de huid en zo ook voor een betere huidhydratatie. Hoe steviger je huid, hoe minder vocht het verliest.

Verder bevat havermout ook allemaal vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat je huid zowel beter vocht kan aantrekken als vasthouden. Dit is met name fijn als je last hebt van een droge eczeem huid. Omdat deze huidtypes niet in staat zijn om zelf voldoende vocht vast te houden.

Ook bevat haver een krachtig antioxidant, genaamd avenathramide. Dit antioxidant remt ontstekingen en beschermd je huid tegen invloeden van buitenaf. Alsof dit nog niet genoeg was zit er ook het reinigende stofje saponinen in haver. En bevat het vitamines die de huid kalmeren.

Wil je het echt goed doen? Laat de Tiny Todd crème dan even een minuutje intrekken en smeer hierover heen een vette zalf. Bijvoorbeeld deze herstellende zalf van FagronOf deze beschermende zalf van Bepanthen. De vette zalf zorgt er namelijk voor dat je huid beter wort afgedekt, waardoor schadelijke stoffen minder goed binnentreden. En goede stoffen, waaronder water, minder snel uittreden.

tiny todd review

Tiny Todd Itch Free oat cream

Het grappige is dat de Tiny Todd crème ook echt naar haver ruikt. Niet op een storende manier, want als de crème eenmaal is ingetrokken verdwijnt deze geur wel. Je weet hierdoor in ieder geval zeker dat je concentratie havermout voldoende is! Hier kunnen veel andere cosmetica merken nog van leren..

Naast haver bevat de Tiny Todd eczeem crème ook nog andere hydraterende ingrediënten als: glycerine, kokos olie en ectoïne. Ook staat alcohol op de ingrediëntenlijst maar die concentratie is verwaarloosbaar (0,01%). Kortom: een veel belovende crème, die zeker het proberen waard is als je last hebt van een droge eczeem huid!

tiny todd review

Tiny Todd ervaring

Wat is er interessanter dan het testen van een eczeem crème op, jawel: eczeem plekken! Ik heb daarom een oproep geplaatst op de Sproet Instagram pagina met de vraag of er mensen waren met eczeem, die voor mij tenminste vier weken de crème zouden willen testen.

Inmiddels zijn de vier test weken om, en heb ik de voor – en na foto’s van de Tiny Todd crème binnen. En deze zijn veel belovend! Mijn Tiny Todd ervaring is hierdoor nóg positiever geworden. Je ziet de voor en na foto's van het smeerresultaat hieronder.

tiny todd creme

Voor en na foto’s Tiny Todd crème

Hieronder staan foto's mensen die voor mij de Tiny Todd creme hebben uitgetest. En hun Tiny Todd ervaring hebben gedeeld. Ze hebben verschillende vormen van eczeem, namelijk: atopisch eczeem en dermatitis periocularis.

Het smeeronderzoek is geheel onafhankelijk uitgevoerd. Ik ben dus niet door Tiny Todd gevraagd om dit onderzoek op te zetten. Dit is geheel op eigen initiatief gedaan. De foto's, mijn Tiny Todd ervaring en deze Tiny Todd review zijn daarom ook 100% eerlijk. En geschreven met als doel zoveel mogelijk mensen met eczeem te bereiken en te helpen.

De kans is groot dat je geen zin hebt om wéér een nieuw eczeem product te testen. Maar ik zou echt adviseren om het nog één kans te geven. En deze Tiny Todd crème te proberen. Het werkt écht!

Foto 1. Voor – Na foto Tiny Todd crème

Onderstaande foto's zijn na één week smeren van de Tiny Todd crème.

Tiny todd review

Foto 2. Voor – Na foto Tiny Todd crème

Onderstaande foto's zijn na twee weken smeren van de Tiny Todd crème.

TIny Todd creme

Foto 3. Voor – Na foto Tiny Todd crème

Onderstaande foto's zijn na twee weken smeren van de Tiny Todd crème.

Tiny todd review

Foto 4. Voor – Na foto Tiny Todd crème

Onderstaande foto is na twee weken smeren

TIny Todd creme

Foto 5. Voor - na foto Tiny Todd crème

Onderstaande foto's zijn na twee dagen smeren.

tiny todd creme

Tiny Todd verkooppunten

Ik krijg regelmatig mails met de vraag of ik Tiny Todd verkooppunten weet. En of je Tiny Todd bij de Etos of Kruidvat kunt halen. Helaas zijn er nog geen TIny Todd verkooppunten, anders dan hun website natuurlijk.

Ik weet dat het merk niet zo massaal wilt worden. En het heel persoonlijk wilt houden. Dat is dan ook de reden waarom je de Tiny Todd crème op dit moment nog niet in de winkels vindt. Maar wellicht komt hier ooit verandering in!

TIny Todd creme

review tiny todd creme

Verschillende soorten eczeem

Heb je last van eczeem en wil je hier meer over weten? Lees dan mijn Eczeem blog. Hierin vertel ik je meer over de verschillende soorten eczeem die er zijn. Hoe je ze kunt herkennen. En natuurlijk, wat je ertegen kunt doen!

elf kinderen hebben met eczeem klachten. Ze weten dus als geen ander hoe lastig het is om de juiste producten te vinden. Producten die wél werken.

tiny todd review


Ben je benieuwd welke cosmetica merken ik nog meer aan,- of afraad? Bekijk dan mijn andere cosmetica reviewsproductadviezen, beste skincare merken of volg de Sproet Instagrampagina. Hier publiceer ik regelmatig reviews over verschillende merken. 

Over de schrijver
Hi! Mijn naam is Luus en na het behalen van mijn Bachelor of Science in Huidtherapie ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in cosmetische ingrediëntenlijsten. Ik schrok van de hoeveelheid schadelijke stoffen en nietszeggende cosmetica claims die ik tegenkwam. Daarom ben ik productadviezen online gaan zetten met daarin uitsluitend troepvrije cosmetica producten die écht iets voor je huid kunnen betekenen. Op die manier hoop ik zoveel mogelijk mensen een huidprobleem te helpen. En de zin, maar vooral onzin, van cosmetica merken te belichten!
Reactie plaatsen

Volg Sproet op Instagram!

sproetonline instagram